Kip curry is blijkbaar een gerecht dat bij veel gezinnen regelmatig op tafel staat. Als dit bij jullie nog niet zo is, dan wordt het dat vast wel met dit recept.

Dit is een aangepaste versie van een klassieker: kip curry, die traditioneel met roux (bloem) en room wordt gemaakt. In deze versie gebruiken we kokosroom en verder niets. Vergeet de versies curry uit potjes of pakjes, het kan echt niet makkelijker dan dit.

Voeg veel groenten toe en kruid met gele curry poeder en kurkuma. Heel erg simpel en wel degelijk klaar in 20 minuten.

Je kan dit eten met bloemkoolrijst (Pascalle Naessens – proof) of gewone witte rijst. Over rijst zijn de Paleo meningen verdeeld: sommige strekkingen laten het toe, andere vermijden het.

Tips: Kies alle groentjes die je lekker vindt: wortel, courgette, prei,…

Gezond want: Kurkuma is één van de goedkoopste superfood, combineer met zwarte peper, zo werkt het nog beter. Het is een krachtige ontstekingsremmer.

paleo-kip-curry  paleo-curry-kip

Paleo vriendelijke kip curry

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Belgisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 4 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 ui in stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 500 ml kokosroom
  • 1 el kurkuma
  • 2 el gele curry poeder
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 handvol koriander
  • 2 lente-uitjes in schijfjes gesneden

Instructies
 

  • Doe olijfolie in een diepe pan of wok en voeg de verschillende groenten toe, laat ze even bakken, ze moeten zacht, maar toch nog wat knapperig zijn.
  • Meng in een kom de kipfilet met curry en kurkuma en voeg toe aan de groenten. Laat 5 minuten bakken.
  • Giet er dan de kokosroom bij en laat de saus 5 minuten doorkoken. Voeg op het einde de koriander toe.
  • Versier met lenteui.
Trefwoord familiegerechten, gezonde gerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!