Een makkelijk vegetarisch doordeweeks recept. Je kan het prima vooraf klaarmaken en de dag zelf hoef je het enkel nog in de oven te schuiven. Dat is pas praktisch op een drukke avond!

Bovendien kan je een extra portie quinoa koken en daar een lekker slaatje mee maken voor de lunchbox van de dag erna. Zelf maak ik dit recept klaar op mijn kookdag. Dat is 1 dag in de week waarop ik een paar uur uittrek om te koken. Dat spaart enorm veel tijd, want ik moet onder andere maar 1 keer de keuken grondig kuisen, maar 1 keer kommen en keukenmateriaal afwassen en ik heb een koelkast vol met potjes om de rest van de week uit te kiezen.

Wil je dit recept graag vooraf maken? Volg dan alles stappen tem het vullen van de paprika’s. De dag dat je dit gerecht wil verder afwerken, bestrooi je ze met kaas en bedekt ze met aluminium folie – zet ze dan eerst 20 minuten in de oven om te warmen en haal dan de folie weg. Laat ze nog 5 minuutjes onder de grill staan om te gratineren.

Wat de vulling van deze paprika’s betreft kan je natuurlijk volop variëren, maar dit is een bijzonder smaakvolle en snel klaar optie.

SaveSave

Paprika's gevuld met Quinoa

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 1 uur 2 minuten
Gang Makkelijk doordeweeks, Vegetarisch
Keuken Mediteraans, Midden-Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
  

de paprika's

  • 4 stuks zoete puntpaprika's
  • 150 gr quinoa
  • 300 ml groentenbouillon of water
  • 1 handvol ontpitte groene olijven in schijfjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 koffielepel tijm
  • 2 eetlepels peterselie fijngesnipperd
  • 1 kleine rode chilipeper fijngesnipperd
  • 1/2 koffielepel chilivlokken
  • 1/2 citroen sap
  • 200 gr gemalen kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

voor erbij - een lekker slaatje

  • 1 zakje gemengde jonge sla of 1 krop sla, gewassen en gedroogd
  • 2 pakjes waterkers gewassen en gedroogd

dressing

  • 8 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 teentje look fijngesnipperd
  • 1/2 bosje bieslook fijngesnipperd
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Snij de paprika’s in de lengte in 2 – verwijder de zaadjes Leg ze met de open kant naar boven in een ovenschaal, druppel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bak ze 12 minuten in de oven
  • Spoel de quinoa grondig en breng de groenten bouillon aan de kook. Kook hierin de quinoa gedurende 10 minuten, giet af en doe terug in de kom – leg er een propere handdoek over en laat 10 min rusten.
  • Meng de olijven, de rode ui, de peterselie, de tijm, citroensap en de fijngesneden rode peper in een mengkom en roer er de quinoa onder. Kruid met peper en zout
  • Vul de paprika’s op met de quinoa, strooi er kaas over en zet nog een 5-tal minuutjes in de oven onder de grill.
  • Maak de dressing en was de sla: Doe yoghurt, olijfolie, mosterd, sjalot, look in een hoge beker en mix met de mixer - mix goed Voeg dan ongeveer 100 ml lekkere olijfolie toe, terwijl je mixt Voeg de fijngesneden bieslook toe en kruid met peper en zout
  • Serveer de paprika’s met de sla, waterkers en de vinaigrette
Trefwoord familiegerechten, gezonde gerechten