Geen vakantie zonder pasta. Dit is een makkelijke en snelle pasta en iedereen zal het lekker vinden. Is het heel erg gezond? Dat niet, vrees ik, maar het is een zelfgemaakt avondmaal met lekkere ingrediënten en het is ideaal voor een beginnende kok want er is niets moeilijk aan.

Ik denk dat ik er dan ook niet meer woorden aan vuil maak. Aan de slag, dan heb je binnen 20 minuten eten!

Tips: Kies voor (glutenvrije) penne, de saus blijft er zo fantastisch aan kleven

Gezond want: Helemaal zelf gemaakt, dat telt ook!

chorizo-met-pasta

Pasta in tomatensaus met chorizo

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 500 gr penne glutenvrij
  • 150 gr gedroogde ham Ganda
  • 150 gr chorizo milde, in stukjes gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 3 teentjes look
  • 500 gr tomaten uit blik
  • 2 tl oregano
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 120 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 400 gr doperwten diepvries

Instructies
 

  • Zet een grote kom water met zout op en breng aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar. Zet ook een kom op met gezouten water voor de doperwten, voeg bij voorkeur een tl bicarbonaat toe. Wanneer het water kookt, kook je de erwtjes 4 a 5 minuten en giet ze. Spoel met koud water en zet opzij
  • Ondertussen: Snij de ui en fruit hem 5 minuten langzaam in een pan met olijfolie. Wanneer de ui zacht wordt, voeg je de look toe. Laat mee fruiten.
  • Hak ondertussen de ham en chorizo in de blender. En voeg dan toe aan de ui. Voeg ook de tomaten toe en laat inkoken. Kruid met oregano en peper en zout. Laat je saus ietwat indikken. Gebruik voor dit recept een echt lekkere tomaten passata, want dit is de basis van je saus.
  • Giet van de pasta af, wanneer hij beetgaar is en meng onder de saus. Voeg ook de doperwten toe. Proef en kruid met peper en zout en eventueel andere kruiden die je lekker vindt.
  • Doe in een grote kom en strooi er parmezaanse kaas over. Smakelijk