Deze week was er echt weinig tijd om te koken. Dan moet je goed voorbereid zijn, een paar dingen in het weekend klaarzetten en eenvoudige snelle gerechten kiezen. Het is dan ook heel belangrijk om dingen te kiezen die je wat troost bieden, zoals ze zeggen comfort food, want als je het druk hebt, is dit iets waar je nood aan hebt.

Dit is  dan ook echt een ideaal gerecht voor een drukke weekavond. Het is klaar in minder dan 30 minuten van begin tot einde. Wanneer je eenmaal de handelingen doorhebt, gaat het waarschijnlijk nog sneller. Ook kan je in het weekend een grote kom gegrilde groentjes klaarmaken, waarvan je een deel in dit recept kan gebruiken. Dan hoef je bijna enkel de pasta nog te koken en klaar. Tenminste bijna.

Pesto is echt een makkelijk saus en best gezond, je gebruikt: olijfolie, pijnboompitten, basilicum en parmezaanse kaas. Maak ze vooral eens zelf en vergeet de klaargemaakte versies. Dit duurt amper 5 minuten en je hebt de beste pesto ooit. Het belangrijkste bij pesto is dat je eerst en vooral je pijnboompitjes zachtjes roostert in een droge pan en ze dan volledig laat afkoelen. Dan mix je deze met de kaas en de look en slechts helemaal op het einde voeg je de basilicum blaadjes toe. Voeg je basilicum vroeger toe of zijn je pitjes nog warm, dan kleurt je pesto bruin, en dat is net niet de bedoeling. Het recept voor de pesto vind je hier.

Tips: Varieer gerust met je groenten en laat eventueel de kip weg voor een vegetarische variant

Gezond want: Een mooi portie groenten, zelfgemaakte pesto en stress vrij klaargemaakt

 

Pasta met kipfilet en pesto

Pasta met kipfilet en pesto

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 400 gr spaghetti glutenvrij
  • 150 gr halfgedroogde kerstomaatjes in stukjes
  • 1 pakje rucola
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 gele paprika's in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels pesto of meer, zelfgemaakt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  • Doe olijfolie in een diepe pan en bak de ui voorzichtig glazig. Voeg de paprika toe en laat zachtjes meebakken. Kruid met peper en zout
  • Bak de pijnboompitten in een droge pan, goudbruin
  • Giet de pasta af en meng met de groenten en roer er de pesto door. Meng er de halfzongedroogde tomaatjes doorheen
  • Dien op in diepe borden en strooi er rucola en pijnboompitten over. Eventueel kan je ook wat Parmezaanse kaas toevoegen.