Dit recept kwam heel toevallig tot stand. Ik had vooraf gepland om nog een recept te maken uit het kookboek van Lien Willaert: Gezond Gulzig.

Net voor ik begon met koken zag ik op tv echter een aflevering van De keuken van Sofie. Enfin, zien is veel gezegd, maar wat ik wel zag, was dat ze pasta aan het maken was. Van slag had ik ook zin in spaghetti en Johan ook. We hadden een beetje een vermoeiende dag achter de rug, vandaar de zin in comfort food, denk ik. Probleem dus.

Nu dat probleem hebben we opgelost door de 2 recepten wat door elkaar te husselen, waardoor dit recept ontstaan is. Het is echt lekker, maar wel aan de zware kant. De linzen zijn lekker vullend en de pasta ook, waardoor je niet meer dan één bord tegelijk naar binnen zal spelen. Wat dan weer goed nieuws is. In ieder geval, als jij deze avond niet hevig verlangt naar spaghetti, laat deze dan gewoon weg en hou het bij de linzen. Je zal zien, dat is meer dan voldoende.

Tips: Wil je iets lichter eten? Laat de pasta dan gewoon weg. Wil je vegetarisch? Laat dan de zalm weg, je krijgt nog steeds een volledige maaltijd

Gezond want: Linzen zijn rijk aan ijzer en eiwitten en bovendien zeer verzadigend

linzen-met-pasta

pasta-met-linzen-en-zalm

Pasta met linzen en zalm

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Universeel
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 400 gr spaghetti glutenvrij
  • 300 gr linzen groene of zwarte
  • 1 wortel
  • 200 gr pompoen currypompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr bloemkool in roosjes
  • 200 ml tomatenpassata
  • 4 stuks zalmfilet
  • kokosolie
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Spoel de linzen goed onder koud stromen water. Laat ze kort aan de kook komen en giet ze direct af. Doe ze opnieuw in de kom en giet er gezouten water bij. Breng aan de kook en kook de linzen ongeveer 15 min, tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij
  • Zet ook een kom gezouten water op voor de pasta en kook hem zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij ondertussen al je groentjes in kleine stukjes. Doe kokosolie in een diepe pan of wok en fruit hierin de ui aan, kruid met peper en zout en paprikapoeder. Voeg dan de look, paprika, wortel, pompoen en bloemkool toe en bak alle groenten.
  • Na 5 minuten voeg je de tomatenpassata toe. Laat pruttelen tot de pasta en de linzen klaar zijn of tot je saus begint te dikken. Roer de linzen en de spaghetti onder de groentesaus en meng alles goed. Proef en kruid eventueel bij.
  • Zet een pan op het vuur en bak de zalm kort in kokosolie. Bak de zalm eerst op de velzijde gedurende ongeveer 4 minuten en draai hem dan om. Laat ook deze zijde 4 minuten bakken. Hou de zalm goed in het oog. Het is niet de bedoeling dat hij binnenin helemaal droog is, hij mag nog een beetje rauw zijn, tenzij je dat totaal niet lust. Kruid met peper en zout.
  • Serveer in een diep bord. Leg een bodem pasta en schik hierop de zalm. Genieten!