]De peren zorgen er voor dat de natuurlijk zoete smaak van de pastinaak goed tot zijn recht komt. Misschien zijn je kinderen (net zoals ons Fien) niet zo gek op pastinaak, met deze peren erbij lukt het waarschijnlijk veel beter. De puree bevat geen aardappelen, want de pastinaak zorgt op zichzelf voor een mooi gebonden puree, daar hoeft dus verder niets bij.
Dit is een lekker, snel en gezond bijgerecht dat prima past bij oa varkensvlees.
Tips: Wil je lactosevrij? Vervang de boter en room door een sojavariëteit.
Gezond want: Pastinaak bevat veel kalium en foliumzuur. Deze zijn belangrijk voor de bloedvaten en voor zwangere vrouwen.
Pastinaakpuree met peren
Pastinaakpuree met peren
Ingrediënten
- 800 gr pastinaak geschild en in gelijke stukken
- 2 peren geschild en in stukken
- 4 takjes verse tijm
- 20 gr boter
- 50 ml room
- 1 citroen sap
- peper
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- Kook de pastinaak samen met de peren en de tijm gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat uitlekken, de tijm mag weg.
- Doe de pastinaak en de peer in de keukenrobot, kruid met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat. Voeg de boter toe en de room en mix alles tot een mooie gladde puree.
- Je kan de puree vooraf maken en daarna terug op zacht vuur opwarmen. Breng voor het opdienen op smaak met wat citroensap.
Geef een reactie