Eitjes pocheren is een beetje tricky, je moet er wel wat op oefenen. Belangrijk is dat je water net niet kookt, dat je superverse eitjes hebt en dat je deze op een elegante manier in l

Perfect gepocheerde eitjes

0 van 0 stemmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Hack: perfect gepocheerde eitjes

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 min
Totale tijd 8 min
Keuken Universeel
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 4 eieren zo vers als mogelijk
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

EXTRA NODIG

  • 4 koffiekopjes 4 stukjes plasiekfolie (vershoudfolie)

Voor de eieren

  • Leg in elk kopje een stukje plasiekfolie
  • Sprenkel in elk kopje een paar druppels olijfolie en draai je kopje rond, zodat de olie overal komt te zitten. Bestrooi met peper en zout.
  • Breek de eieren voorzichtig in de kopjes
  • Knoop dan de plasiekfolie dicht. Klaar, je kan de zakjes zo in net niet kokend water gedurende 3 à 4 minuten pocheren. Smakelijk
Trefwoord familiegerechten, trendy gerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!