Eitjes pocheren is een beetje tricky, je moet er wel wat op oefenen. Belangrijk is dat je water net niet kookt, dat je superverse eitjes hebt en dat je deze op een elegante manier in l

Perfect gepocheerde eitjes

Recept afdrukken

Hack: perfect gepocheerde eitjes

Keuken: Universeel
Trefwoord: familiegerechten, trendy gerechten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren zo vers als mogelijk
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies

EXTRA NODIG

  • 4 koffiekopjes 4 stukjes plasiekfolie (vershoudfolie)

Voor de eieren

  • Leg in elk kopje een stukje plasiekfolie
  • Sprenkel in elk kopje een paar druppels olijfolie en draai je kopje rond, zodat de olie overal komt te zitten. Bestrooi met peper en zout.
  • Breek de eieren voorzichtig in de kopjes
  • Knoop dan de plasiekfolie dicht. Klaar, je kan de zakjes zo in net niet kokend water gedurende 3 à 4 minuten pocheren. Smakelijk