Pesto hoef je vanaf nu nooit meer klaargemaakt uit een pot te kopen. Waarom zou je? Als je hem heel makkelijk zelf thuis kan maken op amper 10 minuten. Dit is niet te vergelijken met pesto die je koopt.

Heb je de smaak te pakken? Maak een voorraad – basilicum is in juli en augustus op zijn best, maar uiteraard het jaar door beschikbaar. Doe in kleine goed afsluitbare potten met een laagje olie er op en je kan hem een paar weken bewaren in de koelkast. Sinds ik dit heb gemaakt, is er altijd een potje klaar. Dit is zo lekker, bij mozzarella en tomaatjes, of doorheen een pasta, dit geeft je een instant zomer gevoel.

 

Tips:Een deel van de basilicum kan je eventueel vervangen door bijvoorbeeld peterselie of rucola

Gezond want: Mooie producten: olijfolie, basilicum en pijnboompitten en 0 bewaarmiddelen

 

pesto-keukenrevolutie

Pesto

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 1 potje

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 60 gr basilicum enkel de blaadjes
  • 1/4 citroen sap, naar smaak
  • 60 gr pijnboompitten
  • 15 cl olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Begin met de pijnboompitjes. Rooster ze in een hete pan, zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Blijf er bij staan, want ineens gaat het supersnel en voor je het weet zijn ze aangebrand. Doe ze in een potje en zet ze in de koelkast, zodat ze afkoelen (je kan dit ook vooraf doen). Het is belangrijk dat ze koud zijn, anders worden de basilicum blaadjes bruin en dat ziet er niet echt appetijtelijk uit.
  • Doe pijnboompitten, look, parmezaanse kaas en basilicum in een blender en hak grof.
  • Voeg de olijfolie toe en laat een paar seconden draaien tot ze mooi is opgenomen
  • Kruid af met peper en zout en citroensap naar smaak