Af en toe heb je van die gerechten die gewoon om ketchup smeken. Het nadeel van een flesje gekochte ketchup is dat er vaak heel veel suiker en ook veel bewaarmiddelen inzitten. Dit recept voor zelfgemaakte ketchup is de ideale oplossing.

Het is bovendien een makkelijk recept en je kan er een paar flesjes van maken. Om uit te delen of om lekker zelf te bewaren. Wanneer je de hete saus in propere bokalen giet, en deze op hun kop laat afkoelen, dan is de ketchup een paar maanden houdbaar. Een leuk cadeau om te geven!

Piment d’espelette zorgt voor de pittige toets, ik zou die zeker niet weglaten. Je kan kleine potjes kopen onder andere bij Delhaize. Vervang eventueel door pili pili.

Tips: Vergeet niet de paprika’s te schillen, anders krijg je velletjes in de ketchup

Gezond want: Veel minder suiker en bewaarmiddelen dan de gekochte versie.

pittige-paprika-ketchup

Pittige zelfgemaakte paprika ketchup

0 van 0 stemmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Pittige zelfgemaakte paprika ketchup

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Amerikaans
Porties 3 flesjes
Ingrediënten
  
  • 1/2 rode ui
  • 600 gr rode paprika gekuist
  • 2 lookteentjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 40 gr bruine suiker of kokosbloesemsuiker
  • 80 gr rode wijn azijn
  • 60 gr tomatenpuree
  • 2 koffielepels piment d'espelette
  • 40 gr olijfolie

Instructies
 

  • Schil de paprika's en snij ze in kleine stukjes. Haal de zaadlijsten er ui en gooi deze weg.
  • Breng alle ingrediënten in een kommetje aan de kook en laat ongeveer 1 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Tot de paprika's zacht zijn en de saus wat is ingekookt.
  • Mix. Proef. Kruid bij met peper en zout. Klaar
Trefwoord familiegerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!