[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Risotto is het favoriete gerecht van Johan. Toen we het vorige week in Spermalie op de cursus Vegucation klaarmaakten, had ik er dan ook veel zin in. De gerechten zijn oorspronkelijk ontwikkeld door EVA ism de Europese Unie. Onze chef Heremans, maakte echter hier en daar kleine wijzigingen. En dus vond ik dat ik dat ook mocht doen.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek van Gordon Ramsay, de tierende vloekende sterrenchef uit Engeland. Ik ben absoluut fan van de man, vooral omwille van zijn kookkunsten en zijn ongebreidelde passie en no-nonsense aanpak. Ik moet wel toegeven dat ik niet graag in zijn keukenbrigade zou staan.

Risotto is een gerecht waar veel mensen schrik van hebben om het klaar te maken. Er wordt ook zoveel ‘spel’ rond gemaakt. Maar al bij al is risotto niet zo moeilijk om klaar te maken. De rijst die je gebruikt: Arborio of carnaroli is klaar in ongeveer 20 minuten, zolang duurt het dan ook om risotto op tafel te krijgen.

Toegegeven: je kan dit niet vooraf klaarmaken, maar wat je wel kan doen is zelf vooraf je bouillon maken en je groenten snijden en bewaren in de koelkast. Dan ben je de dag zelf dus op 1.2.3. klaar.

Maak zelf je groentenbouillon voor het beste resultaat. Recept groentebouillon.

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Voeg eventueel nog gebakken champignons toe, dat past zeer goed bij dit recept. ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”In het kader van Wereld Veggiedag op 1 oktober: minder vlees is eten is absoluut gezond en dus zeker aan te raden!” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_third][/fullwidth]

risotto

Pompoenrisotto met parmezaan

0 van 0 stemmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Pompoenrisotto met parmezaan

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Makkelijk doordeweeks, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 500 gr butternut pompoen geschild en in stukjes gesneden
  • 1,3 liter groentenbouillon zelfgemaakt of van blokjes/pasta
  • 300 gram risotto rijst arborio of carnaroli
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • boter een paar klontjes
  • 1 stuk sjalot fijngesneden
  • 1 handvol salieblaadjes
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie

Instructies
 

De pompoen:

  • Snijd de pompoen in stukjes van ongeveer 1cm op 1 cm.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de stukjes pompoen ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig om.
  • Zet 1/3 opzij en doe de rest in de blender, voeg eventueel wat extra bouillon toe om een mooie smeuïge puree te verkrijgen

De rijst:

  • Breng de bouillon aan de kook en laat hem zachtjes sudderen.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en doe de rijst erbij. Roer om en wacht tot de rijst glazig wordt, voeg dan de sjalot toe en laat zachtjes wat garen (+/- 2 min).
  • Blus de rijst met de witte wijn en wacht tot deze helemaal verdampt.
  • Voeg dan telkens een pollepel bouillon toe en wacht telkens tot de lepel door de rijst is opgenomen alvorens de volgende toe te voegen. Proef na ongeveer 35 minuten of de rijst gaar is.
  • Voeg verder bouillon toe, wanneer de rijst nog niet gaar is.
  • Wanneer de rijst gaar is voeg je de pompoenblokjes, de pompoenpuree toe. Goed roeren en mengen. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Roer tot slot enkele klontjes boter en de parmezaan door de risotto. En dien onmiddellijk op
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!