Project omschrijving

Wanderlust: Recepten uit 196 landen!

Wanderlust.

Een van de leukste dingen aan reizen is het plaatselijke culinaire repertoire. Een land en zijn inwoners leer je nog het beste kennen aan hun keukentafel. Elk land heeft dan ook zijn nationaal gerecht, hoewel het vaak niet beperkt is tot 1 gerecht is. Wij reizen graag, wij eten graag en wij zien graag mensen. Nu we 2 van deze dingen niet zomaar meer kunnen doen, zijn we een nieuw project gestart. De komende weken, maanden en misschien zelf jaren zullen we van elk land minstens 1 ‘nationaal’ gerecht maken.

Het is een leuke manier om nieuwe ingrediënten, smaken en bereidingswijzen te leren kennen. Ook leer je er een land een beetje door kennen: het klimaat, de cultuur en de mensen die er wonen. Op deze manier proberen we nu toch een beetje te reizen en mensen te ontmoeten.

Do we really want to travel in hermetically sealed popemobiles through the rural provinces of France, Mexico and the Far East, eating only in Hard Rock Cafes and McDonald’s? Or do we want to eat without fear, tearing into the local stew, the humble taqueria’s mystery meat, the sincerely offered gift of a lightly grilled fish head?

Anthony Bourdain

Klik op jouw reisbestemming voor meer info en recepten.

Landen geproefd: 2

Authenticiteit.

Hoewel we graag aan de slag gaan met lokale producten, kunnen we het niet laten om op geregelde tijdstippen ingrediënten uit andere culturen in onze gerechten te stoppen. Nieuwe smaken, andere geuren, herinneringen van gemaakte reizen en verlangen naar toekomstige reizen, deze recepten brengen het allemaal samen.

Natuurlijk, zullen deze recepten niet helemaal overeenstemmen met de originelen en dus bijlange na ook niet zo lekker zijn als in hun land van oorsprong, maar dat is ook niet de bedoeling. Bovendien geeft elke kok zijn eigen draai aan zijn gerechten en dus is er ook niet 1 goeie manier om een gerecht te maken. Helemaal authentiek zijn deze recepten dus niet. Ze zijn wat aangepast aan de ingrediënten die hier beschikbaar zijn, soms aan onze smaken en soms doen we gewoon mee aan populariteit en maken we een gerecht zoals we het altijd al hebben gegeten (geloof me: onze Bolognaise, zou in Italië niet noodzakelijk op gejuich onthaald worden).  Ah wat, bij dit project gaat het niet om regels of perfectie, maar om ontdekkingen en plezier, net zoals wanneer je echt op reis bent.

Relax en geniet en probeer het zelf!

PS. Tag ons #keukenrevolutie #wanderlust

Kookschool

Wil je graag
een wereldkeuken
kookworkshop volgen?

Bekijk onze kookworkshops