Houden jullie van burgers? Wij ook. Hoewel we bijna nooit een Mc Donalds of een Quick binnengaan, of een hamburger aan een kraam kopen op de kermis. Met hamburgers bedoel ik iets anders. Ook niet de burgers dus die we vroeger bij mij thuis aten, en die mijn vader om één of andere reden lekker vond. Dunne burgers, die mijn moeder steevast kurkdroog uitbakte, waardoor je ze amper doorgeslikt kreeg.

Echte dikke (runds)burgers, sappig gebakken, dat versta ik onder lekkere burgers. Ik ben dan ook best blij met de trend van kwaliteitsburgers. Gaande van Ellis Gourmet Burger, over De burgerijHoutsiplou tot de bijzondere burgers van Burgers & Booze, maar ook Il Cardinale in Mechelen. Probeer maar uit, echte voltreffers wanneer je met de kinderen op restaurant gaat. En ook voor de glutenvrije varianten is er meestal een oplossing, gaande van een glutenvrij broodje tot een burger pur natuur.

Vandaag dan echter een recept zonder hamburgerbroodje want dat vervangen we door 2 mooie champignons. Dan maar meteen ook zonder vlees want dat vervangen we door quinoa. Grappig hé? In ieder geval zijn deze burgers verrassend en toch heel erg lekker. Voeg voldoende smaak toe aan je quinoa wanneer je hem kookt, dat komt je burgers ten goede. Dit zijn pas gezonde burgers!

Tips: Je kan de quinoa natuurlijk ook door een echte rundsburger vervangen, dat maakt de stap voor je gezin misschien iets minder groot

Gezond want: Quinoa en paddenstoelen? Natuurlijk is dit gezond.

Portobello-quinoa-burger-683x1024

 

Quinoaburgers met Portobello's

0 van 0 stemmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Quinoaburgers met Portobello's

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 40 min
Gang Makkelijk doordeweeks, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 150 gr quinoa goed gespoeld met veel water
  • 8 portobello
  • 200 gr feta
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 ei
  • 50 gr paneermeel glutenvrij
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 bos lenteui
  • 150 ml griekse yoghurt
  • 1 tl harissa
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 kl groentenbouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de quinoa grondig. Doe olijfolie in een pan en stoof er de fijngesnipperde sjalot in. Voeg de quinoa toe en laat een paar minuten meebakken. Giet dan 300 ml water (of je hoeveelheid quinoa *2) over de quinoa en breng aan de kook. Voeg de koffielepel groentenbouillon toe en kook zolang als aangegeven op de verpakking.
  • Verdeel de hoedjes van de portobello's op een bakplaat en giet in elk een scheutje olijfolie. Kruid met peper en een beetje zout. Strooi er kleine blokjes feta op. Bak de portobello's ongeveer 10 minuten in de oven, tot de feta smelt.
  • Pel de rode ui, snipper de knoflook, halveer de rode peper en haal de zaadjes er uit (die zijn super pikant). Meng in een kom met de quinoa, de eieren, het paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Maak 4 burgers met lichtjes vochtige handen.
  • Bak de burgers in een pan lichtjes bruin, langs de buitenkant en schuif ze bij de portobello's gedurende 8 minuten in de oven.
  • Snij de tomaatjes en lente uitjes fijn en meng de Griekse yoghurt met de harissa.
  • Leg een portobello op een bord, daarop de quinoaburger, dan een schepje yoghurt, verdeel hierover de tomaten en de uitjes en leg er dan terug een portobello op. Smakelijk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!