Loading...
Weekmenuplannen 2017-10-27T13:23:16+00:00

Heb jij moeite om je plannen om gezonder te eten lang vol te houden? Vind je het moeilijk om gezonde recepten te kiezen? Weet je niet wat gekocht in de supermarkt? Keukenrevolutie kan je helpen. Download elke week onze weekplannen of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Samen met Johan mijn partner, aka: Jodha van www.extratijd.be, organiseren wij de training Master Your Habits. Een workshop die er op gericht is om nieuwe gedrag aan te leren en aan te houden en ongewenst gedrag achterwege te laten. Telkens weer komt bij de meeste deelnemers naar boven dat ze gezonder willen eten. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor hun gezin.

Gewoontes aanpassen, is niet gemakkelijk! Laat staan je eetgewoontes. Eten is immers heel emotioneel. Eten is een beloning, eten is troost, en in het geval van spruitjes is het voor vele kinderen ook meteen een straf. Van kleinsaf ontwikkelen we diepgewortelde gewoontes wat ons eten betreft.

Bovendien hebben we te maken met sociale druk, een niet te onderschatten parameter zo blijkt. Onze partner wil toch liever de normale kost blijven eten, de kinderen liefst elke dag spaghetti en frietjes. Je menu veranderen stuit dus vaak op tegenwerking van je huisgenoten.

Ook voor degene die de potjes kookt, blijkt het menu aanpassen, makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je ’s avonds moe van je werk huiswaarts keert en nog snel boodschappen moet doen, is het gewoon te moeilijk om nieuwe combinaties te bedenken. Snel wat worst met een potje appelmoes in de winkelkar gooien is wat er dan meestal gebeurd. Bovendien is er thuis niemand die klaagt met dit beproefde recept. En toegegeven we koken toch ook omdat we onze tafelgenoten een plezier willen doen, omdat het veel voldoening heeft van de lege bordjes en de goed gevoede buikjes rond de tafel te zien zitten. Veel leuker toch wanneer je dagschotel op gejuich onthaald wordt, dan wanneer er algemeen protest ontstaat.

Enfin, je ziet het: redenen genoeg om snel van je voornemen tot gezond eten af te stappen! En ook mij niet onbekend. Ik durf bijna niet te vertellen hoe dikwijls wij thuis al gestart zijn met een gezond project. Eén van de hulpmiddelen om langer vol te houden, is het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Makkelijke dingen gebeuren immers sneller. Daarom hebben wij de week menu plannen ontwikkeld. Met een goed plan kom je immers verder.

Wil je je eigen plan maken? Dat kan natuurlijk! Ga naar de pagina met meer uitleg over hoe je dit aanpakt…

Dag Sylvianne, ik vind jouw weekmenu’s echt top. Net op het moment dat ik geen inspiratie meer had en koken echt een opdracht werd, kom jij met de keukenrevolutie! Ik kook weer met veel plezier. En alles wat ik maak is heel lekker. En…onze kindjes lusten het! Elke week kijk ik weer uit naar nieuwe recepten. Dankjewel. Veel inspiratie ;<) En…Smakelijke groetjes,
Jaklien
Jaklien Broekx
Inschrijven

Mis geen enkel week plan

Schrijf je in op de nieuwsbrief zo krijg je wekelijks onze plannen in je mailbox
Inschrijven

Weekplannen Index.

September: Terug naar school – Tijd tekort – Late zomer – Zongerijpte groenten & vruchten – Koude ochtenden & avonden

Juli – Holidays

Vakantie.

2 Comments

    • sylvianne 13/10/2015 at 10:55 - Reply

      Hoi Joke, dank je wel voor de reactie, fijn dat je het leuk vond.

Leave A Comment