Wil je eens uitpakken met een geweldig recept? Ga dan voor deze aardappelpannenkoekjes met pulled chicken.

Pulled pork is ondertussen alom bekend, maar het nadeel is dat je het vlees tot wel 48 uur traag moet laten garen. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar toch niet echt geschikt om zo snel snel even te maken. Nu, toegegeven, deze pulled chicken is ook niet direct klaar, maar je kan het tenminste op 1 dag gefixeerd krijgen. Nog niet echt een doordeweekse onderneming en dus geschikt om tijdens het weekend eens te proberen.

Voor nieuwjaar kochten wij ons een slowcooker en die moet nu natuurlijk uitvoerig getest worden, ideaal om onze kippetjes langzaam te laten garen en er verder geen zorgen over te hebben. Heb je zelf ook een slowcooker? Dan kan je dit perfect ’s ochtends opzetten en de ganse dag stilletjes laten garen. Tegen de avond, valt het vlees zo van de beentjes en is het toch nog heerlijk sappig. Geen slowcooker? No problem. Gebruik een zware kookpot (Le Creuset of Staub) en laat je kip in de oven op 120°C gedurende een 6-tal uur rustig sudderen. Het resultaat is net zo lekker.

Pulled eenderwat is vooral lekker door de marinade, die je maakt met heel veel kruiden en specerijen. Kan je een bepaald ingrediënt niet vinden? Geen erg, maar probeer toch om zoveel mogelijk van deze smaken toe te voegen, je weet niet wat je proeft achteraf. Bovendien vind je al deze kruiden in elke supermarkt.

De pannenkoekjes heb ik gemaakt met een restje puree, maar speciaal voor dit gerecht puree maken is net zo goed de moeite waard. Ook de kip kwam in feite van een restje, dat ik overhad van een pulled chicken recept met homemade tortilla’s. Probeer zeker ook om dat recept te maken, geweldig voor een avondje tv.

Meer kip maken is trouwens de moeite waard, vries ze achteraf gewoon in en laat traag ontdooien voor de volgende keer.

 

Aardappelpannenkoekjes met pulled chicken
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Feestelijk
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 15 min
Passieve Tijd 6 + 8 uur marineren en in de oven
Porties
personen
Ingrediënten
voor de pulled chicken
  • 5 kippendijen met vel
  • olijfolie
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel zwarte peper vers gemalen
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels ananassap
  • 2 eetlepels piment d'espelette
  • 2 habanero's zonder steeltjes en zaadjes
  • 2 jalapeno's zonder steeltjes en zaadjes of andere pikante peper
  • 1 limoen
voor de aardappelpannenkoekjes
  • 400 gr bloemige aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 teentje knoflook gepeld, fijngesneden
  • 3 eetlepels boter
  • 1,5 dl melk
  • 80 gr bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1/2 bakje of plantje bieslook fijngesnipperd
  • peper
  • zout
  • olijfolie om te bakken
voor erbij
  • 1 potje zure room
  • 2 avocado's
  • 1 plantje verse koriander
Maaltijd Feestelijk
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 15 min
Passieve Tijd 6 + 8 uur marineren en in de oven
Porties
personen
Ingrediënten
voor de pulled chicken
  • 5 kippendijen met vel
  • olijfolie
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel zwarte peper vers gemalen
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels ananassap
  • 2 eetlepels piment d'espelette
  • 2 habanero's zonder steeltjes en zaadjes
  • 2 jalapeno's zonder steeltjes en zaadjes of andere pikante peper
  • 1 limoen
voor de aardappelpannenkoekjes
  • 400 gr bloemige aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 teentje knoflook gepeld, fijngesneden
  • 3 eetlepels boter
  • 1,5 dl melk
  • 80 gr bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1/2 bakje of plantje bieslook fijngesnipperd
  • peper
  • zout
  • olijfolie om te bakken
voor erbij
  • 1 potje zure room
  • 2 avocado's
  • 1 plantje verse koriander
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
de pulled chicken
  1. Doe alle ingrediënten van de kip bij elkaar in een blender - met uitzondering van de kippendijen, de olijfolie en de limoen. Mix goed, zodat je een gladde pasta krijgt. Wrijf hiermee de kippendijen zorgvuldig in. Giet de rest van de pasta erbij. Dek af en zet zo lang mogelijk in de koelkast - ideaal is minstens 6 uur.
  2. Verhit een pan op het vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en bak hierin de kippenbillen rondom mooi bruin. Doe ze in de slowcooker of leg ze in een gesloten kom. Voeg de resterende marinade zeker toe. Zet de slowcooker op laag of je oven op 120°C en laat ongeveer 8 uur garen. Heb je hier echt geen tijd voor? Laat je kip dan in de pan in 30 minuten op hoog vuur garen. Dat zal zeker niet slecht zijn, maar je hebt niet het effect van sappige en botermalse pulled chicken.
  3. Laat de kip een beetje koelen en verwijder het vel. Trek het vlees met 2 vormen van de beentjes en doe het in een warme kom. Knijp er de limoen boven uit en zet opzij.
de aardappelpannenkoekjes
  1. Kook de aardappelen met de look in een kom met geouten water. Giet ze af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze kort opdrogen en voeg dan de boter en de melk toe. Laat de maak opwarmen en stamp de aardappelen tot puree. Kruid met peper en zout en eventueel wat muskaatnoot.
  2. Roer er de bloem en het bakpoeder onder en dan de losgeklopte eieren. Voeg eventueel nog wat melk toe, het is de bedoeling dat je een glad en dik beslag krijgt dat traag van je lepel valt. Roer er fijngesnipperd bieslook onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  3. Verhit een koekenpan en voel een beetje olie toe. Schep volle eetlepels beslag op de pan (ongeveer 3 per keer) en laat ze ongeveer een 3-tal minuutjes bakken, draai ze om en bak ook die kant mooi bruin. Hou ze warm (eventueel in een oven op 80°C). Herhaal tot alle beslag opgewerkt is
Voor erbij
  1. Doe de zure room in een potje en kruid met peper en zout. Haal de blaadjes van de koriander en snij de avocado in schijfjes.
  2. Serveer de pannenkoekjes met de pulled chicken en de bijgerechten. Smakelijk.
Deel dit Recept