[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Dit is een absoluuuuute favoriet van mijzelf en mijn huisgenoten. In Delicious van juli 2009 stond toen dit fantastische recept voor een doordeweekse cake. In plaats van de kinderen in de examenperiode vol te stoppen met gefabriceerde cake, waarom niet even de tijd nemen om deze toch wel net iets gezondere versie te maken.

“Wat is er zoveel gezonder aan?” zul je je misschien wel afvragen? Wel de cake is glutenvrij, hij bevat serieus wat abrikozen en bovendien kan je hem met zoveel liefde bereiden, dat iedereen er instant gelukkig van wordt. Te melig?? Ok, dan, maar weet dat ikzelf absoluut extatisch was, toen de cake, glutenvrij en wel, geslaagd uit de oven kwam. Glutenvrij bakken, durft immers nogal eens tegen te vallen. De gluten in tarwebloem spelen een belangrijke rol bij het bakken, waardoor glutenvrij bakken, dikwijls uitdraait op een zware desillusie.

Heb je zelf niets met glutenvrij? Vervang de glutenvrije bloem dan door gewoon zelfrijzend bakmeel en laat het bakpoeder vallen.

Toen de taart pas uit de oven kwam, kreeg ik mijn ouders onverwachts op bezoek, waardoor de taart niet eens de tijd had om af te koelen, laat staan gefotografeerd te worden. Vandaar, op de foto’s alleen maar een aangesneden taart 😉

Wat de taart voor mij zo bijzonder maakt, is de herinnering aan de abrikozenboom van mijn opa. Elk jaar stond het boompje overladen vol met abrikozen, waar mijn grootouders confituur van maakten. Ik zie mijn grootvader nog met de mand vol abrikozen uit de tuin komen. Zowel mijn opa, als het boompje zijn er niet meer, maar met deze taart, komen ze elke keer weer even terug.

PS. Had ik al gezegd, hoe makkelijk het is om deze taart te maken? Heb je geen ervaring met bakken? Dan is nu het moment aangebroken om een poging te wagen! Succes

[/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Serveer met een beetje opgeklopte slagroom en vanille” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”Glutenvrij en met lekker veel sappige abrikozen” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_half]

[one_half last=”no” spacing=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””]Karnemelk abrikoos cake [/imageframe]

[/one_half][one_half last=”yes” spacing=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””]stukje-abrikozencake [/imageframe][/one_half]

Karnemelk abrikoos cake

Abrikoos - Karnemelk - Amandel
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 40 min
Porties
stukken
Ingrediënten
  • 200 gr glutenvrije bloem Schar bakmeel = prima
  • 150 gr amandelmeel bij de nootjes = amandelpoeder
  • 200 gr suiker
  • 175 gr boter
  • 150 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje zaadjes eruit gehaald
  • 1 citroen enkel nodig voor schil
  • 8 abrikozen
  • 2 el honing
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 1 tl bakpoeder
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 40 min
Porties
stukken
Ingrediënten
  • 200 gr glutenvrije bloem Schar bakmeel = prima
  • 150 gr amandelmeel bij de nootjes = amandelpoeder
  • 200 gr suiker
  • 175 gr boter
  • 150 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje zaadjes eruit gehaald
  • 1 citroen enkel nodig voor schil
  • 8 abrikozen
  • 2 el honing
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 1 tl bakpoeder
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C. Vet een vierkante bakvorm (23*30 cm) in met boter en leg er een bakpapier in.
  2. Meng de bloem, met het amandelmeel, het bakpoeder en de suiker in een keukenmachine (of met de kloppers van een mixer)
  3. Laat de boter 1 minuutje zacht worden in de microgolf. Voeg samen met de karnemelk, de eieren, de vanille en de citroenrasp toe aan de droge stoffen.
  4. Meng alles goed. Doe het mengsel in de bakvorm en stijl de bovenkant mooi glad.
  5. Snij de abrikozen in 2 en haal de pitten er uit. Duw ze in het deeg.
  6. Besprenkel de taart met de honing. Makkelijkst is een potje vloeibare honing, die kan je zonder veel gedoe, zo uit het flesje knijpen.
  7. Strooi er de amandelschilfers over en zet 40 min in de oven. Controleer of de taart gaar is door er met een (brei)naald of een mesje in te steken. Dat moet er mooi proper uit komen.
Deel dit Recept