Omdat gluten voor heel veel mensen een probleem vormen, proberen we zo min mogelijk gluten te eten. Klein probleem. We zijn natuurlijk wel gewoon om ons dagelijks brood te eten. Bijna alle brood dat je koopt bevat glutenhoudende granen: tarwe, rogge, gerst en zelfs spelt. Dat is logisch want het zijn net die gluten die het brood zo luchtig en licht maken. Iedereen die glutenvrij probeert te bakken, is wellicht zwaar ontgoocheld. Probeer de idee opzij te zetten, dat je even lekker brood zal hebben en het wordt al veel makkelijker. Een glutenvrij brood – of baksel – heeft meer weg van een cake dan van een brood.

De varianten die je kan kopen in de supermarkt zijn absoluut te vermijden want ze bevatten nauwelijks voedingsstoffen, veeleer bewaarmiddelen en suikers. Geen goed idee dus. Zelf koop ik soms glutenvrij brood bij Le Pain Cotidien, bij Eugene in Antwerpen of ik maak het zelf.

En dan kan je natuurlijk vanalles proberen om alternatieven te maken, zoals deze makkelijke broodjes met avocado. Jawel, heel bijzonder! Eenmaal afgebakken, kan je ze best de dag zelf opeten, of vries ze in voor later gebruik. Naast avocado: één van de gezondste vruchten, bevatten deze broodjes ook Quinoa. Quinoa kan je zelf tot meel malen of het zo kopen in oa Bioplanet, wat veel makkelijker is. Quinoa is van zichzelf een beetje bitter van smaak, maar dat kan je vermijden door je quinoa goed te spoelen, of als je bloem koopt deze kort te bakken in de oven. Spreid je bloem uit over een bakplaat (met bakpapier) en zet 2 uur in een oven van 100°C. Roer af en toe. Je kan deze stap ook overslaan, wanneer je de broodjes belegd, zal je hier niet zo heel veel van smaken.

Lekker met meer avocado!

avocado-broodjes avocado-en-quinoa-broodjes broodje-avocado

Glutenvrije avocado broodjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 5 min
Passieve Tijd 25 min
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 300 gr quinoabloem
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 avocado rijp
  • 1 limoen sap
  • 1 eetlepel honing
  • 190 ml water
Prep Tijd 5 min
Passieve Tijd 25 min
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 300 gr quinoabloem
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 avocado rijp
  • 1 limoen sap
  • 1 eetlepel honing
  • 190 ml water
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170°C
  2. Doe de quinoabloem, samen met amandelmeel, lijnzaad, sesamzaad, zout en bakpoeder in een mengkom en meng alles zeer goed.
  3. Snij de avocado in 2 en haal de pit er uit. Met een eetlepel schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een andere kom. Plet met een vork of mixer. Voeg water, limoensap en honing toe en mix alles - een blender kan wonderen doen!
  4. Meng dit mengsel met het bloemmengsel en meng alles goed.
  5. Vorm 7 of meer of minder (naargelang de grootte die je wenst) ballen uit het deeg
  6. Bak ongeveer 25 min in de oven. Prik er in met een sateprikker om te zien of ze gaar zijn - hij moet er droog uitkomen
  7. Laat koelen en eet ze bij voorkeur de dag zelf op of vries ze in!
Deel dit Recept