Wie lust er geen chocomousse? Bijna iedereen, toch? Dit is dus een perfect dessert om je kerstmenu mee af te sluiten, want je maakt er iedereen blij mee.

Misschien ben je er niet helemaal gerust in. Chocomousse met avocado? Ik moet toegeven, dat ik dat ook niet helemaal was. Vooral omdat ik deze potjes meegenomen heb naar een verjaardagsfeestje. Ik dacht: “Ik zeg er niets van en bekijk wat de mensen er van vinden”. Resultaat? Iedereen vond het heel lekker en de kinderen aten er zelfs 2 potjes van. Met goeie rijpe avocado’s proef je deze zelf nauwelijks. Wat ze wel doen is zorgen voor een fluweelzachte textuur en een mooie smeuïge chocomousse.

Weet je wat nog het beste van gans het verhaal is? Deze mousse maken, duurt maar 15 minuten en je kan er totaal niets fout mee doen. Succes gegarandeerd. Maak de chocomousse enkele uren op voorhand en zet in de koelkast tot gebruik.

Schep de chocomousse eventueel in een spuitzak, zo kan je je glaasjes zonder morsen opvullen.

Tips: Zorg voor mooie rijpe avocado’s

Gezond want: Avocado is de meest vette vrucht die er bestaat. Ze bevat ongelooflijk gezonde plantaardige vetten.

chocomousse-avocado

Avocado chocolademousse
Recept Afdrukken
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Feestelijk
Prep Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 avocado rijpe!
  • 1/2 cup cacao poeder ongesuikerd
  • 1/2 cup bruine kokosbloesemsuiker of honing of agavesiroop
  • 1/2 cup amandelmelk ongesuikerd, of sojamelk of water
  • 1 zakje vanillesuiker
Maaltijd Feestelijk
Prep Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 avocado rijpe!
  • 1/2 cup cacao poeder ongesuikerd
  • 1/2 cup bruine kokosbloesemsuiker of honing of agavesiroop
  • 1/2 cup amandelmelk ongesuikerd, of sojamelk of water
  • 1 zakje vanillesuiker
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij de avocado's in 2 en verwijder de pit. Met een eetlepel schep je het vruchtvlees uit de schil. Doe het in een blender of keukenmachine.
  2. Doe de rest van de ingrediënten bij de avocado's en mix tot je een mooie gladde massa hebt.
  3. Schep in een spuitzak en draai deze goed dicht, zodat er geen lucht aankan. Leg tot gebruik in de koelkast
  4. Spuit in glaasjes en bestrooi met witte chocoladeschilfers.
Deel dit Recept