Hoewel ik natuurlijk enorm graag kook, kan het ook ongelooflijk deugd doen als je thuiskomt en het eten staat klaar. Johan is zich aan het verdiepen in Ketose diëten: dat wil zeggen dat je meer vetten en minder koolhydraten eet. LCHF of low carb, high fat dieet. Voor zeer veel mensen zou dit een sleutel zijn om te vermageren. Ik ban er zelf nog niet helemaal in mee, maar in elk geval komt dit gerecht uit een ‘ketose’ kookboek.

Het gerecht kwam niet helemaal op tafel, zoals het in het boek stond, tot grote ergernis van Johan, die het zich anders had voorgesteld. Nochtans had hij alles afgemeten en precies gevolgd wat er in het boek stond. Daar twijfel ik dus geen seconde aan – hij is nogal structureel.

Nu eenmaal geproefd was het wel lekker hoor en waarschijnlijk helemaal zoals het moest zijn, maar het bleef er wel anders uitzien 😉 Dit bleek trouwens een prima manier om de kinderen zonder morren, vis te laten eten.

aziatische-visballen-met-groenten
gebakken-groente

Aziatische visballetjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de visballetjes
  • 600 witte visfilets kabeljauw, pollak, ...
  • 1 ei
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 teentje look geperst
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 30 gr kokosbloem of meer amandelmeel
  • 1 lenteui zeer fijn gesneden
  • peper
  • zout
  • kokosolie
Voor de saus
  • 85 gr ghee of boter
  • 1 kleine chilipeper
  • 2 teentjes look
  • 1 zeste van sinaasappel
  • 30 ml appelciderazijn
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el tomatenpuree
  • peper
  • zout
Voor de groenten
  • 1 rode biet geschild in partjes gesneden
  • 1 gele biet geschild in partjes gesneden
  • 2 gele paprika's in stukken
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 3 wortelen in stukjes
  • 2 pastinaken
  • 1 ui in stukjes
  • 2 zoete aardappelen geschild en in stukjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de visballetjes
  • 600 witte visfilets kabeljauw, pollak, ...
  • 1 ei
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 teentje look geperst
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 30 gr kokosbloem of meer amandelmeel
  • 1 lenteui zeer fijn gesneden
  • peper
  • zout
  • kokosolie
Voor de saus
  • 85 gr ghee of boter
  • 1 kleine chilipeper
  • 2 teentjes look
  • 1 zeste van sinaasappel
  • 30 ml appelciderazijn
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el tomatenpuree
  • peper
  • zout
Voor de groenten
  • 1 rode biet geschild in partjes gesneden
  • 1 gele biet geschild in partjes gesneden
  • 2 gele paprika's in stukken
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 3 wortelen in stukjes
  • 2 pastinaken
  • 1 ui in stukjes
  • 2 zoete aardappelen geschild en in stukjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
De groenten
  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Was en schil alle groenten. Snij ze in gelijke stukken en doe ze in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven, roer af en toe alles door elkaar.
De balletjes
  1. Maak dan je balletjes:
  2. Doe de vis in een blender en hak tot je een fijne puree hebt. Doe de vis in een mengkom en voeg het ei, de amandelbloem, de look, de gember en peper en zout toe. Kruid voldoende af!
  3. Vorm balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze af in de oven gedurende 25 minuten.
Het sausje
  1. Doe de ghee of de boter in een pan, warm op en voeg de chilipeper, de look en de peper toe. Laat 2 tot 3 minuutjes bakken. Voeg alle andere ingrediënten toe en laat alles 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
  2. Haal de balletjes uit de oven en serveer met de saus. Strooi er fijngesneden lenteui over en geef er de groentjes bij.
Deel dit Recept