[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Havermout is sinds lang een favoriet ontbijtgraan. Haver bevat van nature geen gluten, maar vaak wordt hij gemalen in molens waar ook gerst en tarwe wordt gemalen en daardoor kan gewone havermout licht gecontamineerd zijn. Koop eventueel gegarandeerd glutenvrije havermout, als je last hebt van een glutenallergie.

In de voedselzandloper, van dokter Kris Verburg, wordt havermout als het ideale ontbijt omschreven. Havermout verlaagt het cholesterolgehalte op een natuurlijke manier en is goed tegen hart- en vaatziekten. Bovendien geeft een havermoutontbijt je een ganse voormiddag energie en een verzadigd gevoel.

Tot slot is havermout supersnel klaar en vinden de meeste kinderen het lekker.

Bij havermout kan je je volledig laten gaan. Eénmaal je weet hoe je de basis maakt, kan je je fantasie de vrije loop laten en volop variëren met je extra ingrediënten. Dit is een, wat ik noem, een beginnersversie. Een makkelijke versie met ingrediënten die iedereen lust, waardoor havermout vanaf nu zeker vaker op de ontbijttafel zal verschijnen.

Kies voor je ingrediënten seizoensgebonden fruit, plantaardige melkproducten zoals havermelk, kokosmelk, amandelmelk, … en vul aan met superfoods, chocolade, …

[/one_half]

[one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Varieer naar eigen smaak met de ingrediënten. Lust je geen appels? Kies dan gewoon een andere fruitsoort.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”Havermout is zeer verzadigend, glutenvrij en cholesterolverlagend.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_half][/fullwidth]

beginnershavermout

 

Beginners Havermoutpap: Havermout. Appel. Kaneel.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 appels in schijfjes gesneden
  • 4 kopjes havermout volgens de honger
  • 8 kopjes amandelmelk ongezoet
  • 1 el vanille
  • 1 el kaneel
  • 4 el hennepzaadjes of andere zaden
  • 2 bananen
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el boter
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 appels in schijfjes gesneden
  • 4 kopjes havermout volgens de honger
  • 8 kopjes amandelmelk ongezoet
  • 1 el vanille
  • 1 el kaneel
  • 4 el hennepzaadjes of andere zaden
  • 2 bananen
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el boter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Doe de havermout met de amandelmelk en de vanille in een pot en breng aan de kook. Roer voortdurend om aanbranden te vermijden. Eenmaal aan de kook, laat 3 minuten doorkoken en klaar! Voeg indien gewenst meer melk toe als je liever een lopende pap hebt. Volg je gevoel.
  2. Smelt de boter in de pan en bak de appelschijfjes mooi bruin, bestrooi met kaneel.
  3. Doe de havermout in kommetjes, leg er de in stukjes gesneden banaan en de schijfjes appel op en strooi er de zaden en pitten over.
Deel dit Recept