Een makkelijk slaatje, perfect voor een lente avond. Haloumi is kaas, die je kan grillen of bakken en vormt dus een leuke afwisseling. Hij is relatief zout, let dus wel een beetje op met zout in de rest van je gerecht. Haloumi komt uit Cyprus, maar er is nu ook een Belgische variant uit Berlare: Berloumi. Waarom het ver van huis gaan zoeken?

Bij sla hoort vinaigrette. Als je dit nog nooit gemaakt hebt is dit een goed moment. Het is makkelijk en eenmaal je weet hoe het moet, kan je ongelooflijk beginnen variëren met allerlei smaken: azijn, kruiden, olie – wanneer je andere opties kiest, krijg je andere vinaigrette.

De basis is 3 lepels olie op 1 lepel azijn en een koffielepeltje mosterd. Een ongebonden vinaigrette krijg je door met een garde of een vork deze 3 ingrediënten door elkaar te kloppen tot een mooi geheel. De ‘gebonden’ versie krijg je door er kort de handmixer in te zetten. Alle ingrediënten hangen dan beter samen en je vinaigrette ziet er eerder uit als een dressing. Het voordeel is dat ze langer samenhoudt, waardoor je ze ruimschoots op voorhand kan klaarmaken. Zonder toevoeging van kruiden is ze lang houdbaar in de koelkast. Voeg je kruiden toe? Bewaar ze dan tot maximaal een week.

 

Berloumi met quinoa salade
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 120 gr quinoa
  • 1 sjalot
  • 1 kl groenten- of kippenbouillon
  • 240 gr water
  • 400 gr jonge spinazie
  • 4 tomaten
  • 2 stuks Berloumi
  • olijfolie
  • 1 tl thym
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zeezout
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 120 gr quinoa
  • 1 sjalot
  • 1 kl groenten- of kippenbouillon
  • 240 gr water
  • 400 gr jonge spinazie
  • 4 tomaten
  • 2 stuks Berloumi
  • olijfolie
  • 1 tl thym
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zeezout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef met veel water. Zet het water (dubbel van de quinoa) met bouillonblokje of - pasta op en breng aan de kook.
  2. Snij de sjalot fijn en bak ze in 1 el olijfolie tot ze zacht wordt. Voeg dan de quinoa toe en laat een 3-tal minuten mee bakken. Roer voortdurend. Voeg dan het kokende water toe en laat ongeveer 15 min zachtjes pruttelen onder deksel.
  3. Was ondertussen de spinazie en snij de tomaten in stukjes. Maak een vinaigrette door 3 el olijfolie met 1 el witte wijnazijn en een koffielepel mosterd goed te mengen. Kruid met peper en zout en meng met de spinazie.
  4. Giet de quinoa af van zodra hij gaar is en laat even uitlekken. Roer een blokje boter door de quinoa en kruid met peper en zout en eventueel andere kruiden, naar smaak.
  5. Doe 2 el olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Leg de Berloumi in olijfolie met tijm en bak hem in de hete pan. 3 minuutjes langs elke zijde. Smakelijk
Deel dit Recept