Deze biefstuk met tomatensla past perfect binnen het combinatiedieet dat Pascale Naessens ook gebruikt. Zelf volg ik dat niet consequent, maar ik probeer wel zoveel mogelijk groenten te eten en mijn porties koolhydraten (aardappelen, rijst, pasta) en eiwitten (vlees en vis) te beperken. Daarom eet ik meestal geen of 1 keer vlees per dag (dat kon vroeger wel eens 2 keer zijn) en 1 keer koolhydraten (dat kon vroeger al eens 3 keer zijn – boterhammetjes, een belegd broodje en pasta ’s avonds). Dit recept met biefstuk en tomatensla past hier perfect in. Het is bovendien snel klaar en door champignons en broccoli toe te voegen krijg je toch het gevoel dat er vanalles op je bord ligt.

Ik probeer vooral snelle gerechten en eenvoudige gerechten en die pimp ik dan met wat ‘speciallekes’ die je zelf kan toevoegen of gewoon achterwege laten. Je gerechten zullen er niet onsmakelijker door worden, maar die kleine toevoegingen maken het toch wel iets specialer. Ik heb bij de tomaten simpelweg kappertjes toegevoegd en look gefrituurd. Makkelijk en toch leuk.

Paddenstoelen gebakken met look en peterselie is één van de beste combinaties die je kan bedenken.

tomatensla biestuk-met-tomaten

 

Biefstuk met tomatensla
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 steaks
  • 125 ml olijfolie
  • 80 ml appelciderazijn
  • 800 gr tomaten rijpe
  • 120 gr olijven optioneel
  • 2 eetlepels kappertjes gespoeld
  • 1 bundeltje bieslook fijngesneden
  • 2 handvol basilicum in stukjes gesneden
  • 1 rode ui in fijne ringetjes
  • 2 broccoli in roosjes
  • 2 bakjes paddenstoelen
  • 1 bosje peterselie
  • 5 teentjes look
  • kokosolie
  • peper
  • zeezout
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 steaks
  • 125 ml olijfolie
  • 80 ml appelciderazijn
  • 800 gr tomaten rijpe
  • 120 gr olijven optioneel
  • 2 eetlepels kappertjes gespoeld
  • 1 bundeltje bieslook fijngesneden
  • 2 handvol basilicum in stukjes gesneden
  • 1 rode ui in fijne ringetjes
  • 2 broccoli in roosjes
  • 2 bakjes paddenstoelen
  • 1 bosje peterselie
  • 5 teentjes look
  • kokosolie
  • peper
  • zeezout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij 4 van de lookteentjes in schijfjes. Verhit de kokosolie tot ze goed warm is en frituur hierin de look. Neem een klein potje, zo moet je minder olie gebruiken. Gooi de olie niet weg, je kan ze gebruiken om de paddenstoelen te bakken. Laat de look niet verbranden! Schep uit de olie en laat uitlekken op een keukenpapier.
  2. Snij de tomaatjes in dunne partjes.
  3. In een slakom: meng de olie met de azijn en klop goed door elkaar. Voeg de tomaten, de rode ui, de olijven en de kappertjes toe. Kruid met peper en zout en meng goed. Laat 10 minuten marineren. Voeg daarna de basilicum, 1/2 van de bieslook en de gefrituurde look toe.
  4. Kuis de paddenstoelen en bak ze in de kokosolie. Voeg op het einde het overgebleven teentje look (fijngesneden) en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  5. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook hierin de broccoli roosjes een paar minuten. Spoel ze af onder koud water en warm ze kort weer op in de kom, waar je een klontje boter in smelt. Roer de broccoli goed in de boter en kruid met peper en zout.
  6. Bak de steak in wat kokosolie of boter en kruid met peper en wat zout.
  7. Serveer de steak met de groenten en de tomatensla en strooi er nog wat verse bieslook over.
Deel dit Recept