Dat je niet noodzakelijk aardappelen nodig hebt om een lekkere maaltijd klaar te maken, bewijs ik je hier met deze bloemkoolpuree. Die is hemels lekker. Het is een recept uit Het bulletproof dieet, dat er uit bestaat je inname van koolhydraten te beperken ten voordele van goeie vetten. Dat je dik wordt van vet is een mythe, het is vaak het teveel aan koolhydraten (suikers) dat een oorzaak is.

De puree is zo smeuïg dat je helemaal niet doorhebt dat je geen aardappelen eet. Zeker eens uitproberen dus als je partner of je kinderen absoluut aardappelen nodig hebben bij hun maaltijd. Het recept past ook in het combinatiedieet, want je combineert eiwitten met vetten en groenten.

Voorts zorgen de tomaten voor een zomers toets. Ook het sausje is een puur tomatensausje met enkel tomaten en wat kruiden. Best is dit enkel te doen in de zomer of de late zomer, wanneer de tomaten veel zonlicht kregen en lekker sappig en vol smaak zitten.

Tips: Je kan de tomaten eerst ontvellen en ontpitten, maar als je een stevige blender of Thermomix hebt, kunnen ze er zo in.

kabeljauw-met-tomaat-

kabeljauw-met-bloemkoolpuree

Bloemkool puree met kabeljauw en gepofte tomaatjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 200 gr spek ongezouten, in blokjes
  • 4 eetlepels boter
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1/2 eetlepel appelcider azijn
  • 600 gr trostomaatjes
  • 400 gr roma tomaten
  • 1/2 bosje basilicum
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • olijfolie
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 200 gr spek ongezouten, in blokjes
  • 4 eetlepels boter
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1/2 eetlepel appelcider azijn
  • 600 gr trostomaatjes
  • 400 gr roma tomaten
  • 1/2 bosje basilicum
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
De bloemkoolpuree
  1. Bak het spek in een droge pan, zonder extra vetstof, op een middelhoog vuur, tot het mooi is uitgebakken. Hou de vetstof apart om toe te voegen aan de puree
  2. Kook de bloemkoolroosjes in een grote kom gezouten water tot ze beetgaar zijn
  3. Giet af en doe 3/4 in een blender, voeg de boter, de kokosolie, de appelciderazijn en als je wil de olie van het spek toe. Mix tot een mooie puree. Voeg dan nog de rest van de bloemkool en het spek toe en laat kort draaien, zodat er ng stukjes in je puree zitten. Kruid met peper en zout en hou warm.
De vis
  1. Leg de vis in een ovenschaal, wrijf hem in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet hem 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
De tomaten
  1. Was de trostomaten. Doe ze in een ovenschaal. Meng wat olijfolie met de tijm en de rozemarijn en verdeel over de tomaten. Kruid met peper en zout en zet ze bij de vis in de oven.
  2. Voor de saus: Ontvel en ontpit (optioneel) de tomaten, snij ze in stukken en doe ze in een blender. Mix ze helemaal fijn. Kruid met peper en zout en fijngesneden basilicum. Voeg eventueel wat olijfolie toe.
Deel dit Recept