Blijkbaar is er een verschil tussen couscous en taboulé. Bij taboulé gaat het voornamelijk over peterselie, meer specifiek: bladpeterselie. Meisjes in het Midden-Oosten wordt dan ook aangeraden om goed peterselie te leren snijden, want dat is een vereiste om een goede echtgenoot te vinden. Bladpeterselie is een basis ingredient in de Palestijnse keuken en moet met respect behandeld worden.

Een goede taboulé bestaat dus voornamelijk uit heel veel verse bladpeterselie en munt. Deze moeten zorgvuldig met de hand gesneden worden zodat ze niet kneuzen (en bruin worden). Hij moet royaal gekruid worden met oa baharat (een kant en klaar te verkrijgen Oosterse mengeling) en aangevuld worden met tomaten en bulgur. Voor de rest kan je hem aanvullen met andere groenten naar smaak. In elk geval moet je meer peterselie dan bulgur hebben, dit is dus in feite een peterseliesalade.

Ik heb de taboulé gebruikt als avondgerecht, aangevuld met een varkenskoteletje en mosterdsaus en de rest de dag nadien gebruikt als lunchsalade. Eventueel kan je nog wat feta kaas toevoegen.

 

Tips: Kies allerlei seizoensgroenten naar eigen keuze.

Gezond want: Bulgur wordt vervangen door bloemkool, dat is beter voor oa de bloedsuikerspiegel.

taboule

Bloemkool taboulé
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 2 tomaten
  • 250 gr kerstomaatjes verschillende kleuren
  • 1 sjalot
  • 2 pakjes bladpeterselie
  • 1 pakje munt
  • 2 el baharat
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • kokosolie
  • 1 citroen
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 2 tomaten
  • 250 gr kerstomaatjes verschillende kleuren
  • 1 sjalot
  • 2 pakjes bladpeterselie
  • 1 pakje munt
  • 2 el baharat
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • kokosolie
  • 1 citroen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Haal de bladeren van de bloemkool. De helft van de bloemkool en de steel gaan in de blender en worden vermalen tot fijne kruimels. Bak deze kruimels in wat kokosolie in een pan. Doe ze daarna in een slakom.
  2. De rest van de bloemkool kan je bakken in dezelfde pan. Doe er een extra lepel kokosolie in en bak de bloemkoolroosjes en de fijngesnipperde sjalot in. Bak ze mooi goudbruin en kruid met peper en zout. Doe bij de andere bloemkool en meng.
  3. Snij de tomaten in blokjes of partjes en meng ze eveneens onder de salade. Hetzelfde met de paprika's en de komkommer.
  4. Snij de steeltjes van de peterselie (doe deze weg) en hak de blaadjes. Haal de blaadjes van de munt en snij eveneens fijn. Meng onder de taboulé.
  5. Meng olijfolie, citroensap en de baharat onder de taboulé. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Deel dit Recept