Een mooie vegetarische winterse salade. Deze salade kan perfect dienen als lunch of als avondmaaltijd. Hij is lekker vullend en de boerenkool kan gerust tegen een beetje vinaigrette, waardoor je de sla ook de dag erna nog kan opeten.

Als je hem vers maakt, kan je de pompoen en de zoete aardappel lauw bij de salade doen, op die manier wordt een slaatje eten in de winter geen enkel probleem.

Tips: Haal de boerenkool van de harde stengels en masseer de vinaigrette er goed in, op die manier wordt de boerenkool iets zachter. Eventueel kan je ze ook kort (3-tal minuutjes) koken of stomen – zo wordt ze makkelijker te verteren.

Voor een vegetarische variant, laat je gewoon de spekjes weg en vervangt ze eventueel door gebakken kikkererwtjes.

boernkool-met-zoete-aardappel

Boerenkool salade met zoete aardappel en pompoen
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 6 stronkjes boerenkool
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 flespompoen
  • 200 gr spekjes natuur
  • 2 sjalotjes
  • 200 gr feta
  • 6 el olijfolie
  • 1 lepel mosterd
  • 2 el granaatappelmelasse of appelcider azijn
  • peper
  • zout
  • kokosolie
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 6 stronkjes boerenkool
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 flespompoen
  • 200 gr spekjes natuur
  • 2 sjalotjes
  • 200 gr feta
  • 6 el olijfolie
  • 1 lepel mosterd
  • 2 el granaatappelmelasse of appelcider azijn
  • peper
  • zout
  • kokosolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was de boerenkool en pluk de blaadjes van de harde stam. Droog de boerenkool goed in een slazwierder en doe hem in een grote slakom.
  2. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de mosterd en de melasse en kruid met peper en zout. Meng alles zeer goed met een klopper en giet over de salade. Masseer de boerenkool met je beide handen.
  3. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Bak ze samen in een pan met kokosolie op middelvuur tot ze zacht zijn. Zet er eventueel een deksel op om wat vocht in de pan te houden en voeg eventueel wat water toe. Kruid met peper en zout
  4. Wanneer ze gaar zijn, laat ze wat afkoelen en voeg toe aan de sla. Bak in dezelfde pan de spekjes zonder vetstof. Voeg ze ook toe aan je sla.
  5. Snipper de sjalotten fijn en doe ze bij de sla. Snij de feta in kleine blokjes en doe ook dit in de kom. Meng alles goed. Kruis af met peper en zeezout.
Deel dit Recept