Sla lijkt saai, maar wanneer je begint te variëren, dan sta je versteld hoe lekker sla kan zijn. Door te experimenteren met dressings en toppings, krijg je een volwaardige maaltijd, die bijna nooit te zwaar op de maag ligt. Sla kan zowel als meeneem lunch, maar evengoed als avondmaaltijd. Serveer er eventueel een kopje soep bij. Dat brengt je portie groenten naar ongeziene hoogtes.

Kies voor malse botersla, gemengd met bietjesblad. Voeg eitjes toe en een pittige dressing war spekjes in verwerkt zitten.

Het recept komt uit het nieuwe kookboek van Delicious magazine, een tijdschrift dat ik al vele jaren, trouw koop. Ik hou van hun gerechten, maar meer nog van de mooie layout en fotografie. Een echte inspiratiebron, al heb ik nog heeeeel veel te leren.

Wil je het slaatje meenemen als lunch? Hou dan de vinaigrette apart in een potje, want anders krijg je slappe en vieze sla. Doe vinaigrette altijd last minute op je sla.

Voor het perfect gekookte eitje: check de extra blogpost: Zo maak je perfect gekookte eitjes.

 

Tips: Snijbietblad, wordt ook wel Swiss Chard genoemd, het bestaat in verschillende mooie kleuren en heeft een licht bittere & aardse smaak.

Gezond want: Sla is een waterhoudende groente, door sla te eten verhoog je de opname van water in je lichaam. Dat helpt om aan je dagelijkse portie van 2 liter te komen

salade-met-spekjesdressing

 

Boerensalade met spekjesdressing: Sla. Spekjes. Ei.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 13 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 krop botersla blaadjes losgehaald en gescheurd
  • 100 gr snijbietblad in reepjes gesneden
  • 4 lenteuitjes in schuine ringetjes gesneden
  • 7 el olijfolie
  • 100 gr ontbijtspek natuur, in kleine brokjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 5 el rode wijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 daikon of radijsjes (optioneel)
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 13 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 krop botersla blaadjes losgehaald en gescheurd
  • 100 gr snijbietblad in reepjes gesneden
  • 4 lenteuitjes in schuine ringetjes gesneden
  • 7 el olijfolie
  • 100 gr ontbijtspek natuur, in kleine brokjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 5 el rode wijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 daikon of radijsjes (optioneel)
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Begin met je eitje te hard te koken. Breng koud water met je eitjes er in aan de kook en zet het vuur uit van zodra het water kookt. Zet de pan van het vuur en laat de eieren 13 minuten in het water liggen. Spoel ze dan met koud water en pel ze.
  2. Maak dan de dressing. Verwarm 1 el olijfolie in een pannetje en bak hierin het spek op middelhoog vuur krokant. Voeg dan de ui toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de azijn en roer met een spatel de aanbaksels van de spekjes goed los.
  3. Doe de inhoud in een mengkom en voeg al kloppend met een garde de mosterd en daarna de olie toe. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de sla met de snijbiet en de in fijne schijfjes gesneden radijzen. Meng met de dressing. Verdeel over 4 borden en leg de eitjes er bij. Bestrooi met de lenteuitjes.
Deel dit Recept