Bij tijd en wijle geraakt mijn inspiratie op of heb ik mij onvoldoende voorbereid en dan val ik terug op mijn huisgenoten met de vraag: “waar hebben jullie zin in?” Meestal krijg ik dan pasta of curry terug. Maar deze keer verraste Johan ons allemaal door Boeuf Stroganof te antwoorden. Vraag mij niet waar dat vandaan kwam. Hoofdingrediënten zijn paprika en paprika’s.

Ik was best gelukkig met de keuze, want bij nader inzien is dit een gezond en relatief snel gerecht. Oorspronkelijk is het een eenpansstoofschotel, maar ik had die dag geen tijd en dus maakte ik er gewoon een eenpansschotel van. Het enige verschil is dat je stoof rundvlees vervangt door biefstuk, dat is natuurlijk malser en hoeft dus minder tijd.

De les van vandaag? Een Eénpansschotel maken met biefstuk dat meer een paar minuten nodig heeft om klaar te zijn. Wat is daar nu moeilijk aan? In feite niets, je moet alleen je vlees uit de pan halen en het niet minutenlang mee laten sudderen in de saus.

En ook flamberen. Dit is in feite alcohol in brand steken, zodat de alcohol helemaal verdampt en alleen de smaak overblijft. Dit ziet er spectaculair uit, dus lat je familie eens komen kijken! Hoe doe je het op een veilige manier. Belangrijk! Nooit onder een dampkap die opstaat, want anders worden de vlammen in je dampkap gezogen en gebruik lange lucifers of een kaarsenaansteker, zodat je handen voldoende ver van het vuur verwijderd zijn.

Hierbij dus een eenvoudige en snelle versie van boeuf stroganof, dat zijn naam kreeg omdat het werd gemaakt door een rijke Russische familie met die naam. Serveer met gekookte basmati rijst.

boeuf-stroganof

Boeuf stroganof
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr rundsbiefstuk
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 uien
  • 4 teentjes look
  • 40 gr tomatenpuree
  • 1/2 bokaal rundsfond bv van Lacroix
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 scheut cognac
  • 1 dl zure room
  • 1 bot platte peterselie
  • 3 zakjes basmati rijst
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr rundsbiefstuk
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 uien
  • 4 teentjes look
  • 40 gr tomatenpuree
  • 1/2 bokaal rundsfond bv van Lacroix
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 scheut cognac
  • 1 dl zure room
  • 1 bot platte peterselie
  • 3 zakjes basmati rijst
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was en snij al je groenten. Snij de ui en paprika's in kleine stukjes. Snipper de look of gebruik een knoflookpers.
  2. Breng water aan de kook om de rijst te koken. Wanneer het water kookt, voeg de rijst toe en kook als aangegeven op de verpakking. Hou ongeveer in de gaten wanneer de stroganof klaar is, alvorens de rijst in het water te doen.
  3. Zet een kom om en voeg wat olijfolie toe. Verhit. Snij je biefstuk in dunne sneetjes en bak ze 2 minuten in de olie tot ze mooi gekorst zijn. Kruid met peper en zout. Haal uit de kom. Opgelet gooi niet al je vlees in één keer in de pan, want dan gaat het koken. Bedek enkel de bodem van de pan en haal telkens het gebakken vlees er uit.
  4. Voeg al de groenten toe en bak ze kort aan. Voeg ook de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en laat even meebakken.
  5. Flambeer het gerecht als volgt: Zet je dampkap uit!!!!! Giet een scheutje cognac in je kom en steek het aan met een aansteker (bij voorkeur één met een lange stok) Laat de cognac verdampen.
  6. Voeg de fond toe en laat inkoken - ongeveer 15 min. Zet je vuur lager, zodat je saus niet meer kookt. Roer er de zure room onder en meng er de gehakte platte peterselie onder. Hou wat over om erop te strooien. Kruid met peper en zout en serveer met de rijst.
Deel dit Recept