Bombay potatoes of Bombay aardappelen is een klassieker in de Indiase keuken. Voor Colruyt Group Academy gaf ik een paar keer de workshop Indische keuken voor één van mijn collega’s en één van deelneemsters, Mik, keek vooral uit naar een recept voor deze pittige aardappelen. Alleen, jammer want het recept zit niet in de workshop (waar trouwens een pak andere lekkere gerechten in zitten).

Ik heb haar beloofd op zoek te gaan naar een lekker recept en hierbij dus onze Bombay potatoes. Ik vind ze gezond, want net als in veel andere Indische gerechten wordt er kwistig gebruik gemaakt van kurkuma of geelwortel, die ontstekingsremmend en zuiverend werkt. Je zou kunnen zeggen 1 koffielepel kurkuma per dag, houdt je lichaam in zijn kracht. Of zo iets.

De gebruikte mosterdzaadjes heb ik besteld bij Pit&pit, je kan ze eventueel gewoon weglaten of vervangen door gewone mosterdzaadjes.

Tips: Neem een bloemige variëteit aardappelen, die worden iets smeuïger, maar net daardoor blijven de kruiden er mooi aan kleven.

Gezond want: Dit recept leent zicht perfect voor je dagelijkse portie kurkuma.

Bombay aardappelen
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 5 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 900 gr aardappelen bloemig
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 3 cm gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook gepeld en fijn gesneden
  • 1/2 klein blik tomaten
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl zwarte mosterd zaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl chilipeper
  • ghee
  • 1 bosje koriander
Prep Tijd 5 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 900 gr aardappelen bloemig
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 3 cm gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook gepeld en fijn gesneden
  • 1/2 klein blik tomaten
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl zwarte mosterd zaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl chilipeper
  • ghee
  • 1 bosje koriander
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook de aardappelen gedurende 15 min in kokend gezouten water. Zo zijn ze al iets gaar. Giet ze af, en laat ze kort opdrogen in de kom
  2. Smelt wat ghee in een diepe pan en bak er de komijn en mosterdzaadjes in. Voeg wanneer de komijn begint te ruiken de ui toe en bak ze zacht.
  3. Voeg daarna alle andere kruiden en ingrediënten toe en laat gedurende 5 minuten zacht meebakken. Voeg dan de tomaten toe en laat de saus goed inkoken. Voeg dan de aardappelen toe en laat ze zolang pruttelen tot ze helemaal gaar zijn.
  4. Strooi er de koriander over en serveer. Geef er kip of andere vegetarische gerechtjes bij.
Deel dit Recept