Ceviche is een recept waar ik zelf enorm van hou. Rauwe vis die licht gaart in de zuren van citrusvruchten is ongelooflijk verfrissend en licht om te eten. Ik vermijd het om zwaar te lunchen en probeer nu zo min mogelijk koolhydraten tijdens de dag te eten.

Van koolhydraten wordt je immers moe. Misschien heb je het zelf al gemerkt, wanneer je bijvoorbeeld pasta hebt gegeten. Je kan je daarna heel moe voelen en eenmaal de suikers uitgewerkt heb je bovendien terug honger en vaak zin in zoet. Die cyclus wil ik liever voorkomen. Bijgevolg eet ik mijn koolhydraten nu voornamelijk ’s avonds, dan is het net goed dat ik er wat moe van wordt, ik slaap dan beter.

Deze salade is ideaal voor een warme zomerdag. Kies voor een stevige witte vis en marineer hem in een combinatie van citrusvruchtensap met kokosmelk. Daarbij nog een hoop verse, frisse groene kruiden en je dag kan niet meer stuk. De vis ‘kookt’ in de zure sappen en is heerlijk zacht om te eten.

Vul aan met vette avocado en frisse salade. Neem je deze salade mee in je lunchbox? Hou dan de vis, je sla en je avocado apart in potjes om alles fris te houden. Snij je avocado pas op het laatste moment of druppel er heel veel citroensap over, anders wordt hij bruin.

Deze salade misstaat ook zeker niet als een fantastisch hip voorgerecht op een feestje. Ceviche is hot!!!!

Tips:

Zorg voor superverse ingrediënten en hou je salade ten allen tijde koel.

Gezond want:

Een licht verteerbare salade, ideaal voor een warme dag.

ceviche-rauw ceviche-met-avocado

Ceviche van kabeljauw met avocado
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de marinade
  • 1 citroen sap & zeste
  • 1 limoen sap & zeste
  • 1 sinaasappel sap & zeste
  • 1 chili peper fijngesneden
  • 1 rode ui in fijne ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 bot koriander fijngehakt
Voor de vis
  • 600 gr kabeljauw of een andere stevige witte vis
  • 12 scampi's
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 2 avocado's
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 400 gr sla mengeling
Prep Tijd 30 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de marinade
  • 1 citroen sap & zeste
  • 1 limoen sap & zeste
  • 1 sinaasappel sap & zeste
  • 1 chili peper fijngesneden
  • 1 rode ui in fijne ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 bot koriander fijngehakt
Voor de vis
  • 600 gr kabeljauw of een andere stevige witte vis
  • 12 scampi's
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 2 avocado's
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 400 gr sla mengeling
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Maak de marinade door alle ingrediënten grondig met elkaar te mengen. Voeg de vis toe en zorg er voor dat alle stukjes in de marinade liggen. Dek af en zet 1 tot 2 uur in de koelkast.
  2. Kuis de scampi's - vergeet zeker het darmkanaal niet te verwijderen. Meng olijfolie met peper en zout en het zeer fijngesneden of geplet teentje look. Leg de scampi's hierin en laat ook 1 a 2 uur marineren
  3. Was en droog de salade en verdeel over 4 borden. Snij de kerstomaatjes in stukjes en meng deze onder de ceviche. Proef en kruid met peper en zout. Verdeel de vis op de salade. Schep gerust een paar lepeltjes van de marinade mee op de salade - hij smaakt heerlijk!
  4. Bak de scampi's in een hete pan kort aan en kruid met peper en zout. Leg ze op de salade.
  5. Werk af met de avocado en verse koriander. Dit zo immens lekker!!!
Deel dit Recept