Ceviche van kabeljauw met avocado
Porties Prep Tijd
4 personen 30min
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 30min
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Voor de marinade
  • 1 citroensap & zeste
  • 1 limoensap & zeste
  • 1 sinaasappelsap & zeste
  • 1 chili peperfijngesneden
  • 1 rode uiin fijne ringetjes gesneden
  • 1eetlepel verse gembergeraspt
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 bot korianderfijngehakt
Voor de vis
  • 600 gr kabeljauwof een andere stevige witte vis
  • 12 scampi’s
  • olijfolie
  • 1teentje look
  • peper en zout
  • 2 avocado’s
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 400gr sla mengeling
Instructies
  1. Maak de marinade door alle ingrediënten grondig met elkaar te mengen. Voeg de vis toe en zorg er voor dat alle stukjes in de marinade liggen. Dek af en zet 1 tot 2 uur in de koelkast.
  2. Kuis de scampi’s – vergeet zeker het darmkanaal niet te verwijderen. Meng olijfolie met peper en zout en het zeer fijngesneden of geplet teentje look. Leg de scampi’s hierin en laat ook 1 a 2 uur marineren
  3. Was en droog de salade en verdeel over 4 borden. Snij de kerstomaatjes in stukjes en meng deze onder de ceviche. Proef en kruid met peper en zout. Verdeel de vis op de salade. Schep gerust een paar lepeltjes van de marinade mee op de salade – hij smaakt heerlijk!
  4. Bak de scampi’s in een hete pan kort aan en kruid met peper en zout. Leg ze op de salade.
  5. Werk af met de avocado en verse koriander. Dit zo immens lekker!!!