Wat een geweldig recept is dit. Je zou vermoeden dat het om een Hollandse pannenkoek gaat, maar het betreft in feite een Duitse pannenkoek, die vooral aan populariteit wint in Amerika. Zijn 2 grootste voordelen zijn: het is geweldig lekker en bovenal het is geweldig snel klaar!

Ideaal als weekend ontbijt, maar eerlijk? Dit gaat er ook als dessert evengoed in. Niet écht gezond, maar iedereen wordt hier gegarandeerd instant blij van.

Je maakt een beslag, dat je in 1 keer in een ovenbestendige pan, of taartvorm giet. De pannenkoek wordt langs de rand mooi bruin en blaast in het midden helemaal op. Dat ziet er geweldig uit en ik raad je dan ook aan om af en toe eens in de oven te kijken voor een instant geluksgevoel. De pannenkoek moet 15 tot 20 minuten bakken. Van zodra je hem uit de oven haalt, bestrooi je hem met bloemsuiker en met fruit (wat je maar lekker vindt) en je geeft er eventueel een flinke schep yoghurt of slagroom bij – afhankelijk van het moment. Direct opeten! Hij volstaat voor 2 personen (ontbijt) of 4 personen (dessert)

 

Dutch baby - pannenkoen
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Dessert, Kickstarters
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor het beslag
  • 100 gr bloem
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 vanillepeul of vanillepoeder
  • 1 eetlepel suiker
Voor de peren
  • 2 peren geschild en in schijfjes
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel esdoornsiroop
Maaltijd Dessert, Kickstarters
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor het beslag
  • 100 gr bloem
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 vanillepeul of vanillepoeder
  • 1 eetlepel suiker
Voor de peren
  • 2 peren geschild en in schijfjes
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel esdoornsiroop
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Maak je beslag door alle ingrediënten te mixen in een blender of met een handmixer in een mengkom. Het is niet zo heel erg mochten er kleine klontertjes inzitten. Zet opzij en laat 30 minuutjes rusten
  2. Verhit ondertussen een ovenbestendige pan. Doe er de boter in en laat deze bruinen. Voeg de in schijfjes gesneden peer toe en bak ze mooi bruin. Voeg na 10 minuten de esdoornsiroop toe en laat nog een paar minuutjes karameliseren.
  3. Je kan nu kiezen: ofwel giet je het beslag over de hete peren en zet je zo alles in de oven, ofwel - en dat heb ik gedaan - haal je de peren uit de pan en houd ze warm en giet je het beslag in de pan. Zet gedurende 15 tot 20 minuten in een oven, voorverwarmd op 200°C.
  4. Haal uit de oven en bestrooi onmiddellijk met poedersuiker. Leg er de peren op en smullen maar!
  5. Eet je dit als dessert, dan is dit uiteraard super lekker met een ditje slagroom en eventueel een bolletje ijs.
Deel dit Recept