Dit gerecht is echt geen aanrader omdat zoveel Hollywoodsterren dit dagelijks eten. Neen, veeleer met de nood om geen voedsel te verspillen. Een paar maanden terug kreeg ik voor mijn verjaardag een ijsmachine cadeau, met als gevolg: veel zelfgemaakte ijsjes deze zomer. Nu heeft ijs veel eigeel nodig, met tot gevolg een overschot aan eiwit.

In het begin gebruikte ik dat overtollige eiwit om meringue mee te maken, wat een goed product is om je spuittechniek mee te perfectioneren en wat ik dus wel wou doen, maar wat bovendien ontzettend veel suiker vraagt. En ook nog ontzettend verleidelijk is, om telkens als je er aan passeert in je mond te belanden. Ik had al een portie bij mijn ouders afgeleverd, die, tot grote ontzetting van mijn vader, allemaal in mijn moeders mond was verdwenen. Daar moest ik niet meer mee afkomen. 

Een gezonder alternatief, dan de meringue, is deze eiwitomelet. Goed voor de lijn en best wel lekker. Ideaal om zowel ’s morgens, maar evengoed op een warme zomeravond te eten, wanneer je toch al niet veel zin hebt in zware maaltijden. Je merkt in feite amper dat de eigelen ontbreken, dat komt door de lekkere groentjes die er bij zijn. Ik vind ’s morgens groenten eten nog wel een beetje een aanpassing, maar dat zit hem vooral in mijn hoofd. We zijn dat niet gewoon, maar een groot deel van de wereldbevolking eet ’s morgens al groenten, dus waarom wij ook niet?

Tips: Vervang de spinazie door andere groene groenten, zoals courgettes, veldsla of zelfs rucola. Laat de kaas weg voor een Paleo vriendelijke versie.

Gezond want: Jonge spinazie bevat heel veel ijzer en belangrijke nutriënten en 2 keer zoveel vezels dan vele andere groenten. Popeye wist het al! Dit telt voor een portie groenten, nog 2 te gaan vandaag.

eiwitomelet

Eiwitomelet met spinazie
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 eiwitten
  • 400 gr spinazie
  • 500 gr groene asperges of korenaarasperges
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr parmezaan
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 eiwitten
  • 400 gr spinazie
  • 500 gr groene asperges of korenaarasperges
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr parmezaan
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was en snij de asperges. Bak ze in een lepel olijfolie en kruid goed met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder folie.
  2. Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Bak de spinazie in dezelfde pan met een extra lepel olijfolie. Voeg de risotto toe en laat even mee opwarmen. kruid deze mengeling goed met peper en zout en eventueel wat muskaatnoot. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Klop de eiwitten los met een garde en kruid met peper en zout. Doe een verse lepel olijfolie in de pan en bak de eiwitomelet op middel hoog vuur. Voeg na 1 a 2 minuten de spinaziemengeling toe en verdeel ze onder de omelet. Doe de omelet op een bord en serveer met de asperges. Het makkelijkste is om voor iedereen een aparte omelet te bakken met telkens 2 eiwitten.
  4. Bestrooi de omeletten tot slot met wat parmezaanse kaas en eet er eventueel lekker brood bij. Smakelijk
Deel dit Recept