Al weken heb ik zin in echt lekkere uiensoep. Die wordt in principe gemaakt met zelfgemaakte bouillon van kalfsbeenderen. In dit geval heb ik echter de kalfsfonds van Lacroix gebruikt. Die zijn een prima alternatief, hoewel de eigen bouillon natuurlijk veel meer voedingsstoffen bevat en nog steeds de voorkeur geniet. Voor een vegetarisch alternatief gebruik je uiteraard een lekkere groentenbouillon.

Uiensoep is één van de makkelijkste en lekkerste soepen die er zijn. Maak er een crouton (van glutenvrij) brod bij, bestrooid met gemalen kaas en je hebt een lekkere maaltijdsoep. Perfect voor een regenachtige avond.

Als je meedoet aan de suikervrije maand, dan zal deze soep ongelooflijk lekker zoet smaken en dat zonder ook maar iets van suiker toe te voegen. Dat komt door de uien, die lang gekarameliseerd worden.

Tips: Lekker met zoete uien, dan krijg je een natuurlijk zoete smaak

Gezond want: Ui is al lang erkend als geneeskrachtig. Het helpt om verkoudheden en griep te voorkomen. Nu is het ideale moment dus.

Franse uiensoep
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1,5 kg uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm blaadjes
  • 100 ml witte wijn
  • 2 liter bouillon
  • 4 sneetjes brood eventueel glutenvrij
  • 125 gr gruyère gemalen
  • boter
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1,5 kg uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm blaadjes
  • 100 ml witte wijn
  • 2 liter bouillon
  • 4 sneetjes brood eventueel glutenvrij
  • 125 gr gruyère gemalen
  • boter
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Schil de uien en snij ze eerst in 2 en dan in schijfjes. Smelt de boter in een grote pot en voeg de uien toe. Laat ze 20 min zachtjes bakken tot ze bruin en gekarmeliseerd zijn. Op dit moment ruikt je keuken ongelooflijk goed.
  2. Voeg knoflook en tijm (afgeritste blaadjes) toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de wijn toe en laat de wijn verdampen - zet het vuur eventueel iets hoger.
  3. Dan mag de bouillon erbij en laat ongeveer 40 min zacht koken. Proef en kruid met peper en zout Verwarm de gril van je oven. Smeer de sneetjes brood in met wat boter en gril ze kort.
  4. Schep de soep in kommetjes. Leg er een broodje op en strooi er kaas over. Zet nog 5 min in de oven. Zoooooo lekker.
Deel dit Recept