Garam Masala kip is een gerecht dat je op 25 minuten op tafel krijgt en dat echt makkelijk is om te maken. Het leunt aan bij een lekker geurige curry, met dat verschil dat je geen curry pasta nodig hebt. De smaakmaker in dit gerecht is garam masala. Garam Masala is een gedroogde kruidenmix, die vaak gebruikt wordt in India en Pakistan. Je kan hem ondertussen in de meeste supermarkten verkrijgen.

De samenstelling verschilt echter van soort tot soort, maar dat is ook met de echte Indiaase of Pakistaanse mengelingen zo, waar elke regio zijn eigen ingrediënten heeft. Geen nood dus. Over het algemeen bestaat hij uit de volgende kruiden: (cayenne)peper, kaneel, kruidnagel, korianderzaad, komijnzaad, paprika, kardemom en laurier. Ik koop mijn kruidenpotjes bij Albert Heijn omdat ze daar de kruidenmengelingen van Jonnie Boer hebben, dat is een Nederlandse 3-sterren chef en al die kruidenmelanges smaken heerlijk! Alleen al het potje opendoen, brengt je in Oosterse sferen.

In het Engels heet dit recept ‘Butter Chicken’ en het wordt vaak klaargemaakt met volle room en boter. Om het toch gezond te houden, heb ik de room vervangen door kokosmelk, dat scheelt al een pak! Voor de rest zitten er alleen maar lekkere gezonde zaken in. Als je niet weet wat nu weer gekookt? Ga dan zeker voor deze garam masala kip.

Ben jij goed voorbereid? Laat de kip dan de avond voordien al marineren in de olie met kruiden, zo krijgt ze nog meer smaak. Maar maak je geen zorgen als je last minute wil werken: 30 minuten marineren zorgt ook al voor heerlijke smaken.

Tips:

Serveer dit recept met gebakken groenten naar keuze: courgette, asperges, pompoen, aubergine,... of zoals hier met prinsesseboontjes met wat chilipeper en ui.

Gezond want:

Kokos bevat gezonde vetten, dit in tegenstellingen tot de dierlijke vetten in room.

kip-garam-masala

Garam Masala kip
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kip
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 snuifje zout
Voor de saus
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 eetlepels garam masala
  • 2 eetlepels paprika
  • 400 ml tomaten uit blik
  • 600 ml kokosroom
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels koriander verse, gehakt
Voor de groenten
  • 800 gr prinsesseboontjes
  • 2 chilipepers
  • 1 ui
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kip
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 snuifje zout
Voor de saus
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 eetlepels garam masala
  • 2 eetlepels paprika
  • 400 ml tomaten uit blik
  • 600 ml kokosroom
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels koriander verse, gehakt
Voor de groenten
  • 800 gr prinsesseboontjes
  • 2 chilipepers
  • 1 ui
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij de kip in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade flink door elkaar en wrijf de kip er goed mee in, zodat de smaken kunnen doordringen. Doe alles in een plastiek bewaarzakje en zet 30 minuten tot 24 uur in de koelkast.
  2. Verhit kokosolie in een diepe pan en fruit de ui er langzaam in gaar - vuur middelhoog zodat de ui 10 minuutjes kan stoven zonder aan te branden
  3. Voeg dan de look, de garam masala en de paprika toe. Laat 2 minuten mee bakken.
  4. Doe er de tomaten en de kokos bij en laat kort even koken. Laat daarna weer sudderen gedurende een paar minuten. Zet de handmixer in de saus en mix
  5. Voeg de kip toe en laat de kip in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar koken in de saus.
  6. Kook ondertussen de boontjes in een kom gezouten water. Wanneer ze gaar zijn (+/- 5 min) giet ze af en spoel met koud water. Laat de fijngesneden ui en de peper wat zacht worden in de boter en voeg dan de boontjes toe. Roer goed en kruid met peper en zout. Hou warm.
  7. Roer net voor het opdienen nog wat boter door de saus en strooi de koriander er over. Serveer met de boontjes en eventueel wat rijst.
Deel dit Recept