Dit weekend was ons Fien jarig en traditie wil dat de jarige het menu mag kiezen. Fien is nogal gulzig, op een positieve manier, en wou zowel zaterdag als zondag het menu kiezen. Ik vreesde toch een beetje voor de gezonde zaak, omdat als het er op aankomt de kinderen toch vaak voor minder gezonde varianten gaan.

De opluchting was groot toen ze koos voor Thaïs. Ze wou graag een aantal verschillende gerechten die haar deden herinneren aan onze vakantie in Thailand, alweer 3 jaar geleden. Mooie tijden waren dat. Omdat in Thailand het eten naast superlekker ook relatief pikant is, kozen de kinderen vaak voor deze gebakken kip met cashewnoten.

In Thailand een zeer populair gerecht dat je op elke straathoek kan kopen in één van de vele stalletjes (je kan ze moeilijk foodtrucks noemen). Het bevat alle ingrediënten om een lekkere maaltijd te vormen: zoet, zuur en zout. Het is wel niet echt een verfijnd gerecht en ziet er niet bijzonder mooi uit, maar het grote voordeel is dat iedereen het lust.

Omdat ik het deze keer als onderdeel van meerdere schoteltjes op het menu zette, zitten er geen extra groenten in. Maak je dit klaar als enig gerecht, voeg dan paprika en wortel toe en bak ze kort aan, nadat je de kip en look hebt toegevoegd. Serveer met gebakken rijst, waar je ook nog extra groenten aan toevoegt.

Wanneer je meer saus wil, hou dan steeds het evenwicht tussen de drie ingrediënten voor de saus: 1*ruwe rietsuiker, 2* oestersaus en 3* vissaus.

 

 

gebakken-rijst-met-chicken-cashew-nut

Gebakken kip met cashewnoten
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje lenteuitjes
  • 200 gr cashewnoten
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 4 el oestersaus
  • 6 el vissaus
  • kokosolie
  • 2 gedroogde chilipepers
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje lenteuitjes
  • 200 gr cashewnoten
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 4 el oestersaus
  • 6 el vissaus
  • kokosolie
  • 2 gedroogde chilipepers
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Zet een wok op het vuur en bak de cashewnoten een paar minuten op hoog vuur, tot ze bruin worden. Opgelet dat ze niet verbranden, roer voldoende. Haal uit de wok en zet opzij
  2. Snij de kip en de groenten redelijk grof, het is de bedoeling dat ze nog wat knapperig blijven
  3. Doe een eetlepel kokosolie in de wok en fruit de ui aan.
  4. Voeg na 1 minuut de kip en de look toe en laat 2 minuten meebakken. Voeg een scheutjes water toe en laat de kip garen (het vuur mag nu ook wat minder)
  5. Voeg, wanneer de kip gaar is, de rietsuiker, de oestersaus en de vissaus toe. Laat kort koken. En voeg ook de chilipeper en de cashews toe.
  6. Doe in een serveerkommetje en bestrooi met lente-ui.
Deel dit Recept