/Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing

Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing

Een lekker fris slaatje, dat iedereen zal kunnen bekoren. Probeer zeker eens om een potje tahin te bemachtigen. Het is een pasta van sesamzaadjes – zoals je misschien wel pindakaas, chocopasta of notenboter kent. Met andere woorden sesamzaadjes die in de blender tot sesampasta worden gemixt.

Mocht je nergens tahin vinden dan kan je hem zeker ook zelf maken, mits je een blender hebt. Doe 200 gr sesamzaadjes in de blender en voeg een klein scheutje sesamolie (of eventueel een scheutje arachide) toe, laat je blender draaien tot je een mooie ‘pasta’ hebt. Je kan dit een paar weken bewaren in een goed afgesloten potje in de kast.

Ik ben er echter vrij gerust in dat je tahin zal vinden, aangezien het een vrij populair ingrediënt aan het worden is. Je hebt het bijvoorbeeld nodig om humus te maken. De meeste supermarkten hebben tahin in hun assortiment.

De tahin, gemixt met kokos zorgt voor een heerlijk exotisch slaatje. En met de knapperige cashewnoten doet het zelfs een beetje Thais aan.

Kies voor een mooie rijpe mango, die bij voorkeur toch ook nog een beetje stevig is, anders wordt het misschien een boeltje.

Halloumi is een kaas, die je perfect kan bakken, zonder dat hij smelt. Bak hem net als eens stukje vlees en probeer hem dan zo snel als mogelijk op te eten, want als je hem laat liggen, wordt hij een beetje taai, maar nog steeds lekker.

Oorspronkelijk is hij afkomstig uit Griekenland en wordt hij gemaakt van schapenmelk. Je kan ook kiezen voor Berloumi , dat is een Belgische variant en het leuke is dat zij hun kaas aanpassen aan het seizoen! Een aanrader.

We hebben dit slaatje gemaakt tijdens de workshop: een dagje veggie en het werd als een toppertje gekozen. Zin om ook een workshop te komen volgen? Check ons aanbod hier.

Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
Slaatje
  • 100 gr cashewnoten ongezouten
  • 1 venkel
  • 1 mango
  • 1 wortel
  • 50 gr rozijntjes
  • kokosolie
Dressing
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 limoen sap + zeste
  • 1 snuifje zeezout
  • 1 eetlepel gember geraspt
  • 2 eetlepels kokosmelk
Halloumi
  • 400 gr Halloumi
  • olijfolie
  • 2 eetlepels honing
Serveren
  • basilicum
  • 1 klein rood pepertje fijn gesneden
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
Slaatje
  • 100 gr cashewnoten ongezouten
  • 1 venkel
  • 1 mango
  • 1 wortel
  • 50 gr rozijntjes
  • kokosolie
Dressing
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 limoen sap + zeste
  • 1 snuifje zeezout
  • 1 eetlepel gember geraspt
  • 2 eetlepels kokosmelk
Halloumi
  • 400 gr Halloumi
  • olijfolie
  • 2 eetlepels honing
Serveren
  • basilicum
  • 1 klein rood pepertje fijn gesneden
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Het slaatje
  1. Verhit een beetje kokosolie en rooster hierin de cashewnoten. Strooi er een beetje zeezout over en roer alles goed door elkaar. Laat een paar minuten roosteren tot de cashewnoten mooi goudbruin zijn. Giet over in een potje en laat afkoelen Hak ze grof
  2. Snij de venkel in zeer fijne reepjes, Rasp de wortel, Schil de mango en snij in blokjes, Doe samen met de rozijntjes in een grote mengkom
De dressing
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een beker en mix kort. Voeg eventueel een lepel of 2 water toe als de dressing te dik is.
Halloumi
  1. Verhit een grilpan. Meng olijfolie met de honing en kruid met peper en zout Snij de Halloumi in dikke plakken en strijk ze in met de marinade Grill de Halloumi op de hete gril
Serveren
  1. Verdeel de salade over een grote schotel Leg er de Halloumi op Strooi de gehakte cashewnoten er over Sprenkel de dressing er royaal over Werk af met wat basilicum blaadjes en een zeer fijn gesneden rood pepertje Geef er extra dressing apart bij
Deel dit Recept

Leave A Comment