Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
5 min
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
5 min
Ingrediënten
Slaatje
  • 100 gr cashewnotenongezouten
  • 1 venkel
  • 1 mango
  • 1 wortel
  • 50 gr rozijntjes
  • kokosolie
Dressing
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 limoensap + zeste
  • 1 snuifje zeezout
  • 1eetlepel gembergeraspt
  • 2 eetlepels kokosmelk
Halloumi
  • 400 gr Halloumi
  • olijfolie
  • 2 eetlepels honing
Serveren
  • basilicum
  • 1 klein rood pepertjefijn gesneden
Instructies
Het slaatje
  1. Verhit een beetje kokosolie en rooster hierin de cashewnoten. Strooi er een beetje zeezout over en roer alles goed door elkaar. Laat een paar minuten roosteren tot de cashewnoten mooi goudbruin zijn. Giet over in een potje en laat afkoelen Hak ze grof
  2. Snij de venkel in zeer fijne reepjes, Rasp de wortel, Schil de mango en snij in blokjes, Doe samen met de rozijntjes in een grote mengkom
De dressing
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een beker en mix kort. Voeg eventueel een lepel of 2 water toe als de dressing te dik is.
Halloumi
  1. Verhit een grilpan. Meng olijfolie met de honing en kruid met peper en zout Snij de Halloumi in dikke plakken en strijk ze in met de marinade Grill de Halloumi op de hete gril
Serveren
  1. Verdeel de salade over een grote schotel Leg er de Halloumi op Strooi de gehakte cashewnoten er over Sprenkel de dressing er royaal over Werk af met wat basilicum blaadjes en een zeer fijn gesneden rood pepertje Geef er extra dressing apart bij