Regelmatig komt Johan met een gerecht opdagen dat hij graag wil klaarmaken. Meestal zorg ik er dan voor dat ik ver uit de buurt ben, om ruzie te voorkomen. Ik kan het immers moeilijk laten commentaar te geven en mijn territorium in de keuken vrij te geven.

Sinds kort is hij geïnteresseerd in Keto diëten. Dat komt er op neer dat je meer goeie vetten eet in minder koolhydraten. Dat zou goed zijn voor de lijn. Zo’n dingen laat ik hem meestal proberen en ik wacht dan nog even af.

Zijn gehakt muffins met guacamole topping waren alleszins geslaagd. Ze zijn prima als ontbijt, lunch of avondmaal. Wanneer je maar wil dus. Ik stak er zelfs eentje in mijn mond als tussendoortje.

Wil je ze ’s avonds of ’s middags eten, dan is het wel ideaal om er wat sla bij te eten of geroosterde groenten. Dat is één van mijn basis bijgerechten. Ook lekker met een lekkere kom tomaten- of andere soep.

Tips: Kies bij voorkeur gemengd gehakt, kippengehakt of gebruik eens lamsgehakt. Dat zorgt telkens voor andere muffins. Ook met de kruiden kan je variëren.

Gezond want: Avocado’s zijn veruit de gezondste vruchten. Dat komt doordat ze vooral onverzadigde vetten bevatten. Ideaal dus ook voor een Keto dieet.
gehaktmuffins

Gehakt Guacamole muffins
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Porties
muffins
Ingrediënten
Voor de muffins
  • 2 eetlepels ghee of kokosolie
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 1 kleine ui fijn gesneden
  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gr gehakt
  • 2 grote eieren
  • 2 tl paprika
  • 1 tl mosterd
  • 1 snuifje zout
Voor de topping
  • 2 avocado's
  • 1 kleine ui
  • 2 el limoensap
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 2 el koriander gehakt
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Porties
muffins
Ingrediënten
Voor de muffins
  • 2 eetlepels ghee of kokosolie
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 1 kleine ui fijn gesneden
  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gr gehakt
  • 2 grote eieren
  • 2 tl paprika
  • 1 tl mosterd
  • 1 snuifje zout
Voor de topping
  • 2 avocado's
  • 1 kleine ui
  • 2 el limoensap
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 2 el koriander gehakt
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Doe olie of ghee in de pan en fruit de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg de look toe.
  3. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes en doe ongeveer 300 gr in een blender en hak tot je een rijst structuur krijgt. Bak de bloemkoolrijst ongeveer 10 minuten mee in de pan bij de ui. Kruid met peper en zout.
  4. Meng het gehakt met de eieren, de paprika, de mosterd en de rijst. Kruid met peper en zout en meng alles goed. Doe deze mengeling in een muffinvorm, waarin je papieren vormpjes hebt gestoken.
  5. Zet gedurende 25 - 30 minuten in de oven, of totdat je een pin proper uit de muffins kan halen. Laat daarna afkoelen.
  6. Meng ondertussen de avocado. Snij hem in 2 en verwijder de pit. Met een soeplepel haal je de avocado uit de schil en pakt er 1 met een vork tot puree. Voeg de fijngesnipperde ui en de look toe en meng goed. Meng met de rest van de ingrediënten en kruid af met peper en zout.
  7. De andere avocado snij je in blokjes en meng je onder de mengeling. Dit zorgt voor extra textuur.
  8. Wanneer je de guacamole wil bewaren, gebruik dan voldoende limoensap en doe hem in een luchtdichte pot. Leg de stenen uit de avocado erbij zo bewaar je de groene kleur veel langer.
Deel dit Recept