Er zijn zo van die weken, dat er echt van alles nog moet gebeuren en je dus echt wel weinig tijd hebt om te koken, laat staan lunch boxen te prepareer die meer bevatten dan een gesmeerde boterham.

Ik vind het altijd handig wanneer ik ’s avonds iets kan klaarmaken, dat ik de dag nadien kan meenemen naar het werk of in de kids hun lunchbox kan steken. Dit is zo een recept. Wat meer is, het wordt op gejuich onthaald, wanneer blijkt dat er balletjes meegaan naar school.

Voor de balletjes gebruik ik mager rundsgehakt = filet americain, omdat die puur en zuiver is. Maak bij voorkeur de balletjes klaar op de dag dat je het vlees koopt. Gehakt vlees is een perfect plaats voor bacteriën. Je kan ze dan ook afbakken en in de koelkast een 3-tal dagen bewaren. Maak je de balletjes op zondag? Eet ze dan op maandagavond en de rest kan de dinsdag mee in de lunchbox. Warm de balletjes op in de oven op 160° gedurende ongeveer 5 – 10 min. Leg er eventueel alufolie over zo drogen ze niet uit.

Pure filet Americain heeft natuurlijk minder smaak dan gewoon gehakt, of tenminste, andere smaak. Dat komt omdat er totaal geen kruidenmengelingen en andere zaken zoals zelfs suiker zijn toegevoegd. Je kan dus best zelf flink kruiden en mengen, wel met natuurlijke ingrediënten natuurlijk.

Vermeerder je porties, wanneer je zowel ’s avonds als ’s middags hiervan wil eten.

Tips: Kruid je americain goed. Door je kruiden en ingrediënten aan te passen, kan je met de smaken spelen.

Gezond want: Puur vlees en alle voordelen van de quinoa. Dit is een echte power lunch

gehaktballetjes-met-quinoa

SaveSave

Gehaktballetjes met Quinoa: Rund. Quinoa. Tomaat.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd On the road
Keuken Universeel
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 800 gr filet americain natuur
  • 1 ui heel fijn gesneden
  • 2 el zongedroogde tomaten heel fijn gesneden
  • 2 el provencaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 4 kopjes quinoa
  • 8 kopjes groentenbouillon
  • 800 gr prinsesseboontjes
  • 400 gr gehakte tomaten uit blik, ik verkies Biotime
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 el chilikruiden vervang door paprika en een beetje pilipili
Maaltijd On the road
Keuken Universeel
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 800 gr filet americain natuur
  • 1 ui heel fijn gesneden
  • 2 el zongedroogde tomaten heel fijn gesneden
  • 2 el provencaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 4 kopjes quinoa
  • 8 kopjes groentenbouillon
  • 800 gr prinsesseboontjes
  • 400 gr gehakte tomaten uit blik, ik verkies Biotime
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 el chilikruiden vervang door paprika en een beetje pilipili
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Meng voor de balletjes alle ingrediënten in een mengkom. Het vlees, het ei, de zongedroogde tomaatjes, de fijngesnipperde ui, provencaalse kruiden en peper en zout. Rol er balletjes van en bak ze in kokosolie.
  2. Spoel de quinoa in een fijne zeef met heel veel water.
  3. Bak de ui in een beetje kokosolie. Voeg de quinoa toe en roer goed door de olie. Laat een 2-tal minuten 'bakken'. Giet er dan de bouillon over. Laat ongeveer 10 minuten koken en dan 5 minuten rusten van het vuur, of zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Warm de tomaten op in een kom en laat ze een paar minuten koken. Voeg de chilikruiden en peper en zout toe. Meng dit met de gekookte quinoa.
  5. Kook de prinsesseboontjes in een ruime pot met goed gezouten water. Wanneer ze krokant zijn, giet ze af en spoel met ijskoud water. Snij ze eventueel in 2 in voeg toe aan de quinoa.
  6. Serveer 's avonds warm en hopelijk blijft er iets over om koud in de lunchbox te steken. Vergeet niet meer klaar te maken!
Deel dit Recept