[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]
[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

 

Een techniek om nu nog snel toe te passen. Koop 1 kg mooie rijpe tomaten en konfijt ze. Konfijten is een bewaartechniek waarbij suiker en vet wordt gebruikt. Bij voorkeur gebruik je bloemsuiker, maar ik heb hier gewerkt met kokosbloesemsuiker om de glycemische index lager te houden.

Om tomaten te konfijten moet je ze eerst ontvellen, want het vel neemt niet voldoende van de smaakstoffen op en wordt taai. Hoe je best tomaten kan ontvellen, lees je hier.

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Kies bijvoorbeeld San Marzano tomaten die zijn hiervoor ideaal. Kleine kerstomaatjes zijn ook zeer lekker. ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”Zelfgemaakt, bevat minder bewaarmiddelen en je kan je suiker doseren.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_third][/fullwidth]

gekonfijte-tomaten

Gekonfijte tomaten
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd technieken
Porties
gr
Ingrediënten
  • 600 gr tomaten
  • 6 el kokosbloesemsuiker witte/poeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 handvol tijm fijngesneden
Maaltijd technieken
Porties
gr
Ingrediënten
  • 600 gr tomaten
  • 6 el kokosbloesemsuiker witte/poeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 handvol tijm fijngesneden
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was en pel de tomaten.
  2. Snij ze in vier en haal de pitten eruit. Droog de tomaten met keukenpapier.
  3. Meng in een schaaltje de olijfolie met de fijngesneden tijm
  4. Haal de tomaten door de oliemengeling en leg ze op een ovenschaal (bekleed met bakpapier) met de bolle zijde naar boven.
  5. Strooi de suiker over de tomaten en plaats ze minstens 1 uur in de oven op 80°C.
  6. Laat de tomaten afkoelen en gebruik ze in de geitenkaastorentjes of doe ze in een bokaal en overgiet met olijfolie om ze beter te bewaren. In de koelkast blijven ze ongeveer 2 maand goed.
Deel dit Recept