Heb je maar een half uurtje tijd en wil je toch iets warms en comfortgevend op tafel zetten? Wie wil dat niet met het ongelooflijk slechte regenweer dat we hier in België de laatste weken krijgen. Probeer dan absoluut deze soep!

Je kan ze bovendien tot 1 week in de koelkast bewaren en uiteraard veel langer in de diepvries. Deze soep kan perfect dienst doen als lunch of maaltijdsoep. Ze zit immers volgepakt met linzen die heel voedzaam zijn en veel eiwitten bevatten. Linzen zijn ideaal om een vegetarische maaltijd van eiwitten te voorzien.

Wil je lactose vrij eten? Deze soep is gemaakt met kokosmelk, en als je de saffraan yoghurt weglaat is ze dus helemaal lactosevrij.

Tips: Zorg voor een pakje linzen in je stock. Je kan er alle kanten mee op, ze zijn lang houdbaar en heel gezond

Gezond want: Linzen verlagen je cholesterol.
zoete-aardappel-soep

Gekruide roze linzensoep met zoete aardappelen
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 750 gr zoete aardappelen geschild in blokjes gesneden
  • 150 gr roze linzen
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 selder fijngesneden
  • 1,2 liter groentenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 potje saffraandraadjes
  • 2 el komijnzaadjes
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • 4 el griekse yoghurt
  • zout
  • peper
  • 1 handvol koriander
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 750 gr zoete aardappelen geschild in blokjes gesneden
  • 150 gr roze linzen
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 selder fijngesneden
  • 1,2 liter groentenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 potje saffraandraadjes
  • 2 el komijnzaadjes
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • 4 el griekse yoghurt
  • zout
  • peper
  • 1 handvol koriander
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Mix de saffraan in een lepeltje van de kokosmelk. Roer even goed op en zet opzij.
  2. Verhit een grote soepkom om middelhoog vuur en bak de komijnzaadjes en de chilivlokken ongeveer 1 minuut droog (zonder vetstof) zodat ze hun aroma vrijgeven. Haal de helft ervan uit de kom en zet apart, om later over je soep te strooien.
  3. Voeg olie toe aan de pan en bak de ui, de selder en de zoete aardappel tot ze zacht worden. Voeg na 5 tot 10 minuten de linzen, de kokosmelk en de bouillon toe. Verhoog je vuur, zodat de soep kookt. Laat 15 minuten zachtjes verder koken of tot de linzen en de aardappel zacht zijn.
  4. Mix je soep met een staafmixer en kruid met peper en zout. Mix de saffraan met de yoghurt en kruid met wat zout.
  5. Schep de soep in potjes en lepel er wat yoghurt over. Strooi er komijnzaad en chilivlokken over. Serveer eventueel met een kwalitatief zuurdesembrood en goeie boter.
  6. Als je de soep wil bewaren, laat ze dan zo snel mogelijk afkoelen. Ze zal de dag nadien veel dikker geworden zijn, omdat het zetmeel in de linzen en de zoete aardappel blijft verder werken. Verdun de soep dan met wat water of groentebouillon.
Deel dit Recept