Wortelen zijn zalige wintergroenten. Eenmaal je ze geroosterd heb in de oven, kan je niet meer zonder. Het is zo makkelijk. Schil de wortelen, doe ze in een ovenschaal, overgiet met olijfolie en kruiden en laat 30 minuten roosteren. Geen werk aan en zoooooo lekker! Voor deze winterse salade gebruiken we geroosterde wortelen.

Tahini is een pasta van geroosterde sesamzaadjes. Je kan Tahini vinden onder andere in Bioplanet. Deze dressing maakt de salade helemaal af. Eventueel kan je ze vervangen door een gewone vinaigrette.

Tips: Kies voor spinazie of waterkers, beiden bevatten veel vitaminen

Gezond want: Wortelen zijn rijk aan vitamine C en E, calcium, beta-caroteen, magnesium en potassium. Heb je nog een reden nodig om meer wortelen te eten? Ze zijn lekker zoet!

 

geroosterde-wortelen-salade

Geroosterde wortelen met feta salade met tahini dressing
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg wortelen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl honing
  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 100 gr spinazie of waterkers
  • 1 grote granaatappel
  • 150 gr feta kaas
  • peper
  • zout
Tahini dressing
  • 2 el tahin
  • 1 citroen bio
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook gepeld
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg wortelen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl honing
  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 100 gr spinazie of waterkers
  • 1 grote granaatappel
  • 150 gr feta kaas
  • peper
  • zout
Tahini dressing
  • 2 el tahin
  • 1 citroen bio
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook gepeld
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Schil de wortelen en snij ze in staafjes. Doe ze in een ovenschaal en meng met de olijfolie, de komijn en de cayennepeper. Rooster gedurende 20 min in de oven. Schep ze in die tijd een paar keer om.
  3. Doe daarna de honing op de wortelen en schep alles goed om. Doe er de gespoelde kikkererwten bij en zet nog 10 minuten langer in de oven. Laat daarna afkoelen.
  4. Maak dan de dressing. Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en zet er de staafmixer in. Voeg eventueel wat water toe om het vloeibaarder te maken. Kruid met peper en zout.
  5. In een slakom meng de spinazie met de afgekoelde wortelen en kikkererwten. Strooi er granaatappelpitten en verkruimelde feta over. En werk af met de tahin dressing.
  6. Deze salade is lekker als licht avondmaal of lunch.
Deel dit Recept