Wanneer je deze soep proeft, weet je niet wat je overkomt. Ze is supersimpel klaar te maken, met een beperkt aantal ingrediënten en toch smaakt ze ongelooflijk lekker. Hoe komt dat?

De worteltjes worden eerst geroosterd in de oven, en dat maakt een serieus verschil in smaak, die veel complexer wordt. Gebruik voor deze soep een lekkere groentebouillon en vermijdt blokjes, want die zijn veel te zout. Doordat de soep zo puur is, telt de kwaliteit van elk ingrediënt.

Deze soep mag dan wel eenvoudig lijken, ze kan perfect dienst doen als voorafje voor een diner. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over allergieën bij je gasten, want deze romige soep bevat geen lactose en geen gluten. Ze bindt gewoon mooi vanzelf.

Tips: Kwalitatieve producten zijn belangrijk, kies voor bio

Gezond want: Deze soep zit vol betacaroteen, dat komt goed van pas in deze koude dagen

geroosterde-wortelsoep-met-pompoenpitten

Geroosterde wortelsoep
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg wortelen bio
  • 2 liter groentenbouillon
  • 1 duim gember geschild
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 zoete ui
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 handvol pompoenpitten
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg wortelen bio
  • 2 liter groentenbouillon
  • 1 duim gember geschild
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 zoete ui
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 handvol pompoenpitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C. Schil en snij de wortelen in kleine blokjes.
  2. Leg een bakpapier op een bakplaat en leg er de wortelen op. Probeer er voor te zorgen dat ze elkaar niet overlappen. Giet er olijfolie over en kruid met peper en zout. Plet de ongeschilde knoflookteentje en doe ze bij in de bakplaat.
  3. Zet in de hete oven en laat ongeveer 20 minuten roosteren. Roer af en toe om, zodat er niets aanbrandt.
  4. Terwijl de wortelen in de oven staan, warm je de groenten bouillon op. Breng hem net tegen het kookpunt aan en voeg een duim geschilde en in grove stukjes gesneden gember en de tijm takjes toe.
  5. Doe nog een beetje olijfolie in een grotere kom en verhit. Voeg de fijngesneden ui toe en laat hem zachtjes aanstoven, zonder dat hij kleurt.
  6. Haal de tijm en gember uit de bouillon en giet de bouillon over de ui, voeg ook de geroosterde wortelen toe.
  7. Laat nog 10 minuten doorkoken en mix de soep in de blender. Kruid af met peper en zout. Is de soep te dik? Voeg wat extra bouillon of water toe.
  8. Strooi pompoenpitten over de soep.
Deel dit Recept