Gestoomde vis op Cantonese wijze
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20min
Ingrediënten
voor de vis
  • 800 gr kabeljauwof andere witte vis filet
  • 2 lenteuitjesin stukjes gesneden, hou het groen en wit apart.
  • 2 el gemberin smalle lange stokjes gesneden: julienne
  • 2 el koriandergrof gehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 snuifje ruwe rietsuiker
  • 2 el water
  • 2 el kokosolie
Voor de sluitererwten
  • 1 doosje sluimererwten
  • 1 el sojasaus
Voor de rijst
  • 200 gr basmati rijst
  • 5 prei
  • 500 gr spinazie
  • 200 ml kokosroom
  • peper
  • zout
  • bouillonblokje
Instructies
  1. Breng water aan de kook en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg eventueel een bouillonblokje toe aan het kookwater.
  2. Was de prei. Hou alleen het wit over en snij in reepjes. Bak de prei, in een diepe pan of kom, in een lepel kokosolie tot ze zacht wordt. Voeg na 5 min de kokosroom toe en laat wat inkoken. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de spinazie kort in een antiaanbakpan in een lepel kokosolie. Doe de prei in een grote slakom, samen met de rijst en de spinazie. Meng alles goed en kruid verder af met peper en zout.
  4. Doe een lepel kokosolie in dezelfde pan en bak er de sluitererwtjes kort in op hoog vuur. Wanneer de erwtjes wat zachter, maar toch nog krokant zijn, giet er dan wat sojaolie over en laat kort dikken. Doe in een kommetje.
Voor de vis
  1. Snij de lenteui en gember in schijfjes of julienne (staafjes) en zet opzij. Hak de koriander grof.
  2. Meng de soja, zout, suiker en water in een kommetje en meng goed.
  3. Kruid de vis met peper en zout. Stoom de vis gaar in ongeveer 15 min. In de stoomoven of stoompan of zet hem met een scheutje olijfolie in de oven op 180°C. Controleer de gaarheid van de vis door 2 laagjes een beetje open te trekken en te kijken of de binnenkant nog vochtig maar wel gaar is. Leg de vis op een serveerschaal. En bedek hem met 1/2 van de lenteuitjes en de koriander.
  4. Doe olie in een pan en bak de gember op hoog vuur. Laat lichtjes bruinen. Voeg dan de helft van de lenteui toe, laat op hoog vuur even meebakken. En voeg dan het sojamengsel toe. Laat een paar minuten koken. En giet over de vis. Serveer direct met de rijst en de erwtjes.