Soms wil je er voor zorgen dat er thuis iets klaarstaat voor de rest van het gezin, wanneer je eens een avond niet thuis bent. Ik maak op zondag dan bijvoorbeeld een ovenschotel of een stoofschotel klaar, die dan de dag zelf alleen moet opgewarmd worden. Dat is makkelijk voor iedereen en bespaart een hoop stress.

In mijn vierkante meter bak staan nog 4 struiken boerenkool of in het Engels: Kale. Deze groente is zeer populair in de VS omwille van haar gezondheidsvoordelen. Wil je er meer over weten? Bekijk dan het product info artikel over boerenkool.

In ieder geval wou ik deze verwerken en vandaar dat ze nu in deze paprika’s is beland. Normaal vind je ze in de supermarkt, maar mocht dat niet het geval zijn vervang de kale dan door andere kool, zoals bijvoorbeeld groene kool.

Dit geldt trouwens voor alle groenten die in de paprika’s gaan, dit recept is ideaal om groenten van bijvoorbeeld vorig weekend of vorige week in te verwerken. Kijk dus gerust wat je nog in de koelkast heb zitten en doe het er allemaal in.

Koop dus eventueel wat extra paprika’s want je kan moeilijk inschatten hoeveel vulling je nu precies heb. Een andere mogelijkheid is de resterende vulling als topping te gebruiken in een slaatje of te verwerken in de maaltijdsoep van deze week.

Verwerk het vlees op de dag dat je het koopt, want gehakt vlees is gevoelig voor bacteriën en bederf. Eenmaal gebakken is die kans veel kleiner.

Tips: Wil je vegetarisch eten? Laat dan gewoon het vlees weg en vervang door bijvoorbeeld kikkererwten.

Gezond want: Zuiver rundsgehakt bevat vitamine B12 en verder geen additieven die wel in gewoon gehakt kunnen zitten.

stuffed-paprika's

gevulde-paprika's

 

 

 

Gevulde paprika's: Rund. Boerenkool. Pompoen.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 gele paprika's
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 8 bladen boerenkool
  • 800 gr rundsgehakt americain
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 flespompoen
  • 1 doosje gepelde tomaten
  • 2 stengels witte selder
  • 1 courgette
  • kokosolie
  • peper
  • zeezout
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chilli poeder
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 gele paprika's
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 8 bladen boerenkool
  • 800 gr rundsgehakt americain
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 flespompoen
  • 1 doosje gepelde tomaten
  • 2 stengels witte selder
  • 1 courgette
  • kokosolie
  • peper
  • zeezout
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chilli poeder
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was al je groenten zorgvuldig. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snij met een scherp met de hoedjes van de paprika's en haal de zaden er uit.
  3. Doe 2 eetlepels kokosolie in een diepe pan en bak de fijngesneden ui zachtjes aan. Wanneer de ui zacht wordt, voeg je de look en de komijn en chili toe. Laat even meebakken tot de geuren van de kruiden vrijkomen
  4. Voeg het vlees toe en bak het gaar. Kruid met peper en zout. Breek het vlees in kleine brokjes met een roerlepel of spatel.
  5. Snij ondertussen de rest van je groenten in stukjes. Voor de boerenkool verwijder je de harde steel. Dit lukt best door het blad met de onderkant naar boven te leggen. Je ziet dan de nerf mooi lopen. Snij deze er uit en snij de rest van het blad in reepjes.
  6. Laat alle groenten een paar minuten meebakken en voeg dan de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Wanneer je mengeling dan heel droog is (hangt af van de tomatenblokje) voeg je een beetje water toe, zodat je een vochtige massa krijgt. Laat deze even doorkoken.
  7. Zet je rauwe paprika's in een ovenkom naast elkaar en vul ze met deze mengeling. Plaats ze ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven. Wanneer je ze vooraf klaarmaakt, zoals ik, dan kan je er best een aluminium folie opleggen en ze 20 minuten goed laten doorwarmen, haal er de folie de laatste 10 minuten af, zodat de paprika's lichtjes bruinen.
  8. Dit is lekker met rijst, quinoa, ... of gewoon zo wanneer je lekker licht wil eten. Smakelijk.
Deel dit Recept