Dit is een recept van Yotam Ottolenghi, die in het UK en ver daarbuiten naam en faam heeft gemaakt als vegetarische kok. Nochtans kookt hij niet uitsluitend vegetarisch, maar hij werd ooit gevraagd een vegetarische column te schrijven voor The Guardian en zo ontstond de verwarring. Hij zegt het echter zelf: “Koken met groenten is zo veelzijdig en het is een ware passie geworden om pure ingrediënten op tafel te zetten”

Hoewel zijn ouders respectievelijk Duits en en Italiaans waren, groeide hij op in Israel. De Midden-Oosterse keuken werd dan ook zo populair, mede dank zijn Ottolenghi. In London heeft hij verschillende restaurants die voornamelijk grote en gezonde buffetten aanbieden. Als je London bezoekt is één van zijn restaurants zeker een bezoekje waard. Zijn kookboeken kan je bestellen bij oa Bol.com, het zijn er ondertussen een 6-tal en ze zijn allemaal even leuk, hoewel NOPI net iets ingewikkelder recepten zijn.

Dit recept is echter makkelijk te maken. Enig aandachtspuntje is dat je het niet te lang in de oven zet, waardoor de paprika’s te zacht worden (dat had ik de eerste keer namelijk) en je ze niet meer netjes kan opscheppen. Opnieuw een oven gerechtje? Met dit weer kunnen we wat warmte gebruiken en ook in de zomer kan een oven je heel wat werk uit handen nemen.

Maak het eventueel vooraf klaar en warm opnieuw op in de oven. Lekker!

Baharat is een mengeling van verschillende gedroogde kruiden, typisch voor het Midden-Oosten. Je vindt ze oa bij Albert Heyn of via de website van pit&pit. Zie je het niet zitten om zoveel verschillende kruiden in huis te hebben? Je kan zelf mengen, want de kruiden die er in zitten heb je misschien wel staan of zijn couranter in gebruik.

Puntpaprika’s verteren makkelijker dan hun gewone soortgenoten. Wie dus last heeft van paprika’s kan deze eens proberen.

Gevulde puntpaprika's
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 puntpaprika's neem ze niet te groot
  • 2 tomaten grofgehakt
  • 2 ui grofgehakt
  • 5 dl groenten- of kippenbouillon
Voor de vulling
  • 3 zakjes rijst basmati
  • 1 1/2 eetlepel baharat kruiden in de supermarkt of zie recept
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 600 gr lamsgehakt vervang eventueel door ander
  • 2 1/2 eetlepel bladpeterselie vervang eventueel door gewone
  • 2 eetlepel dille fijngehakt
  • 1 1/2 eetlepel munt vers of gedroogd
  • zeezout
  • zwarte peper
Baharat mengeling.
  • 2 el gemalen zwarte peper
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen kardemon
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 puntpaprika's neem ze niet te groot
  • 2 tomaten grofgehakt
  • 2 ui grofgehakt
  • 5 dl groenten- of kippenbouillon
Voor de vulling
  • 3 zakjes rijst basmati
  • 1 1/2 eetlepel baharat kruiden in de supermarkt of zie recept
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 600 gr lamsgehakt vervang eventueel door ander
  • 2 1/2 eetlepel bladpeterselie vervang eventueel door gewone
  • 2 eetlepel dille fijngehakt
  • 1 1/2 eetlepel munt vers of gedroogd
  • zeezout
  • zwarte peper
Baharat mengeling.
  • 2 el gemalen zwarte peper
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen kardemon
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Breng water aan de kook met zout, voeg de rijst toe en laat ongeveer 4 minuten koken. Giet de rijst af en spoel met koud water. Zet opzij
  2. Rooster de verschillende droge kruiden in een droge koekenpan. Het is de bedoeling dat je de kruiden begint te ruiken. Voeg dan olijfolie en de gehakte ui toen smoor alles gedurende ongeveer 7 minuten. Roer regelmatig om.
  3. Doe dit mengsel dan samen met de rijst, het lamsgehakt de overige kruiden en het zout in een grote mengkom. Meng goed met je handen.
  4. Kerf de puntpaprika's in met een mes. Snij van het topje naar beneden en maak een snee ongeveer 3/4 van je paprika. Verwijder de zaadjes binnenin en vul de paprika met de vulling. Dit is wat prutswerk.
  5. Doe de tomaat en de ui in een grote koekenpan, waar je en passend deksel voor hebt. Leg de paprika's op de tomaat en de ui. Leg ze dicht tegen elkaar met de opening naar boven.
  6. Giet de bouillon over de paprika's tot ongeveer 1 cm boven de paprika's. voeg nog wat zout en peper toe.
  7. Zet het deksel op de pan en zet op een zeer laag vuurtje of zet ze in de oven op 140°C. De bouillon moet niet koken, maar goed heet worden. Zorg er voor dat het deksel goed sluit zodat er stoom in de pan blijft. Controleer af en toe de parika's - laat ze niet te gaar worden, anders vallen ze uit elkaar
  8. Tip. Je kan de paprika's een dag voordien maken en ze de dag erna op kamertemperatuur serveren. Heb je ze liever warm, zet ze dan kort weer op een laag vuurtje.
Notities

stuffedpeppers0

Deel dit Recept