Het was deze week verrassend goed weer, en het beste nieuws is dat het ook dit weekend en volgende week fantastisch mooi herfstweer wordt. Stralende dagen met temperaturen tot 20°C, wat kan een mens meer wensen.

Door dat goede weer, blijf ik zo een beetje in de zomer steken en hoewel ik steeds meer zin krijg om warmere, gezellige stoofschotels te maken, is er ook nog de goesting naar de frissere smaken van de zomer.

Bovendien vroeg mijn schoonzusje, Sarah, waarom er geen quiches op het menu komen. Omdat quiches natuurlijk deeg nodig hebben en deeg bevat meestal bloem en dus gluten. Omdat Johan dat niet verdraagt, en ook omdat ik steeds meer begin te denken dat iedereen gluten zou moeten vermijden, komt er dus niet te vaak quiche op het menu bij ons thuis. Nochtans moet ik haar gelijk geven en toegeven dat quiches lekker zijn. Ik ging dus op zoek naar een glutenvrije groententaart en kwam bij dit gerecht terecht. Hopelijk vindt ook Sarah het lekker.

Bovendien hou ik van recepten die zowel ’s avonds op tafel kunnen komen, als ’s anderdaags meekunnen naar het werk. Dit is er weer zo eentje. Misschien vind je het wat licht voor een avondmaaltijd? Je kan altijd een uitgebreidere salade eten met de taartjes. Die je trouwens zowel in een grote als in individuele taartvormpjes kan maken.

Dit is ook een test met het amandeldeeg, dat hier gebruikt wordt voor een hartig recept, maar dat ik graag wil gebruiken voor glutenvrije fruittaartjes. In dit recept ziet het er alvast veelbelovend uit.

Amandelmeel of amandelpoeder vind je in de meeste warenhuizen bij de nootjes. Let er wel op dat je 100% amandelmeel koopt en geen mengeling met suiker. Dat zie je op het etiket.

PS. Vrees niet om zelf deeg te maken, dit is heel makkelijk deeg.

Tips: Kies voor kleine tomaatjes die heel veel smaak hebben en varieer met de kleuren en variëteiten, dat maakt het gerecht niet alleen mooier maar ook spannender om op te eten.

Gezond want: Warme tomaten leveren ons lichaam zeer veel lycopeen, wat oa goed is voor je immuniteit en de werking van je cellen.

amandeldeeg amandeltomaattaartje

tomatentaartje

Glutenvrij amandeltaartje met tomaten
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr amandelmeel
  • 5 el olijfolie
  • 2 el water
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 1 tl lookpoeder
  • 350 gr ricottakaas
  • 1 el griekse yoghurt
  • 30 gr parmezaan
  • 3 bakjes mini tros tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el origano
  • 3 zakjes waterkers
  • peper
  • zout
  • 2 handvol basilicum
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr amandelmeel
  • 5 el olijfolie
  • 2 el water
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 1 tl lookpoeder
  • 350 gr ricottakaas
  • 1 el griekse yoghurt
  • 30 gr parmezaan
  • 3 bakjes mini tros tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el origano
  • 3 zakjes waterkers
  • peper
  • zout
  • 2 handvol basilicum
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Begin met de tomaatjes. Was ze en snij ze in 2. Leg ze in een ovenschaal met de pitjes naar boven en giet er wat olijfolie over. Bestrooi met oregano en kruid met peper en zout. Zet deze tomaatjes 20 minuutjes in de oven op 140°C.
  2. Maak ondertussen het deeg. Meng amandelmeel, met 5 el olijfolie, 2 el water en het loskopende. Meng dit zeer goed, eventueel in een keukenrobot of met de hand. Meng er dan de bieslook onder.
  3. Vul een taartvorm (diameter 20 cm) of individuele vormpjes met het deeg. Zorg er voor dat je deeg ongeveer 0,5 cm dik is. Prik er een paar gaatjes in met een vork. Zet in de oven op 200°C en bak gedurende 15 tot 20 minuten. Laat wat afkoelen in het vormpje. Gebruik bij voorkeur vormpjes met een losse bodem of leg een stukje bakpapier in je vormpje, zo komt je taartje mooi los.
  4. Meng de ricotta, met parmezaan en de griekse yoghurt. Kruid goed met peper en zout en nog wat bieslook en oregano. Vul hiermee de taartvormpjes en leg er de tomaatjes bovenop.
  5. Wil je warme taartjes? Zet ze dan nog 5 minuutjes in de oven op 180°C. Koud zijn ze echter zeker even lekker. Serveer met waterkers.
Deel dit Recept