Het is voor elk wat wils met deze variatie op pizza. Je kan uiteraard gewone bloem gebruiken, maar mijn variatie is perfect gelukt met een mengeling van glutenvrije bloem met kikkererwten bloem.

Dit gerecht past opnieuw perfect voor een gezin met verschillende smaken en voedingsvoorkeuren. Je kan de deeg beleggen met wat je maar wil, zonder dat je veel meer werk hebt. Dat past in 40 dagen zonder vlees, glutenvrij of lactose vrije diëten. In veel gezinnen is er wel iemand die uit noodzaak of uit overtuiging ‘anders’ wil eten. Voor de kok van dienst is dat niet altijd makkelijk, maar met deze taart, lukt het prima en ook de kinderen zijn er dol op.

Je kan variëren met zalm, gerookte ham, gekookte ham, maar ook met spinazie.

Tips: Vervang de crème fraiche door soja- of haverroom. Ook de kaas kan je vervangen door lactose vrije geraspte kaas.

Gezond want: Wat het meest in het voordeel van deze taart speelt, is dat je ze zelf maakt en er pure ingrediënten kan opdoen.

tarte-flambee

Glutenvrije tarte flambée
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 15 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties
pizza's
Ingrediënten
  • 250 gr glutenvrije bloem
  • 250 gr kikkererwten bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 4 el olijfolie
  • 800 gr uien in ringen gesneden
  • 250 ml crème fraiche of zure room
  • 150 ml ricotta
  • 300 gr gerookte hesp of een variatie
  • 2 handenvol rucola
  • 2 el half zon gedroogde tomaten
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 15 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties
pizza's
Ingrediënten
  • 250 gr glutenvrije bloem
  • 250 gr kikkererwten bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 4 el olijfolie
  • 800 gr uien in ringen gesneden
  • 250 ml crème fraiche of zure room
  • 150 ml ricotta
  • 300 gr gerookte hesp of een variatie
  • 2 handenvol rucola
  • 2 el half zon gedroogde tomaten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Kneed het deeg van de 2 bloemsoorten (of 500 gr gewone bloem), de gist, de olijfolie, een flinke snuif zout en 275 ml lauw water. Meng en kneed alles goed. Vorm een bal en laat 1 uur rijzen onder een propere vochtige keukendoek.
  2. Verwarm de oven op 220°C. Verhit in een pan wat olijfolie en bak hierin op middel vuur de uiringen ongeveer 20 minuten tot ze mooi goudbruin worden.
  3. Meng de crème fraiche met de ricotta en kruid met peper en zout.
  4. Verdeel je deeg in 4 gelijke stukken en rol er met een deegrol lange pizza's van. Strooi wat (gluten)vrije bloem op je werkvlak, zodat je deeg niet plakt. Keer ze bij het uitrollen regelmatig om, dat maakt het werk makkelijker. Rol tot ze ongeveer 2 mm dik zijn.
  5. Leg een bakpapier in een bakplaat en lag hierop de pizza's. Leg een paar lepels roommengsel en strijk mooi open. Verdeel er de uien over. Doe re de hesp en de rest van de ingrediënten op, behalve de rucola. Zet in de oven gedurende 15 tot 20 minuten.
  6. Wanneer je gerookte zalm gebruikt, voeg je die pas toe als de pizza uit de oven komt. Bestrooi met de rucola.
Deel dit Recept