salsa-roja

Taco’s zijn in! Dat kan ook niet anders want Taco’s zijn ongelooflijk lekker, ze zijn leuk om te eten want ze kunnen uit het vuistje en ze bestaan met vele vullingen.

Ook de taco zelf kan ofwel volledig bestaan uit maismeel ofwel uit een mengeling van tarwe- en maismeel. Deze laatste bevatten echter gluten, en die vermijden wij liefst. De maïstaco’s of tortilla’s zijn in België vooralsnog moeilijk te vinden. Omdat we het supergezond willen houden, zijn de taco’s vervangen door een koolblad. Dat doet prima dienst om de vulling bij elkaar te houden en ze zijn bovendien lekker krokant wanneer je er in bijt. Bovendien hebben ze hun kleur mee, hoe mooi is dat dieppaars van een rode kool wel niet?

Best kan je het vlees de avond voordien marineren in de saus en in de koelkast bewaren, op die manier worden de smaken intenser en kunnen de kruiden beter intrekken. Ook de koolsla, die zeer lekker is bij deze taco’s kan je voordien maken en tot 2 dagen in de koelkast bewaren. De dag zelf hoef je enkel nog je vlees te bakken en te eten, hoe snel gaat dat?

Tips:

Serveer deze taco's met koolsalade en zelfgemaakte Aïoli

Gezond want:

Koolhydraatrijke & gluten bevattende taco's zijn vervangen door groenten.
rode-kool-sla
Aioli

Taco's-met-varkensvlees varkens-taco

Groenten taco met varkensvlees en salsa roja
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de salsa roja
  • 3 rode chilpeper naar smaak
  • 2 pruimtomaten rijpe
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel appelciderazijn
Voor het vlees
  • 600 gr varkensvlees uit de schouder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 handvol koriander
Voor erbij
  • 600 gr koolsla zie recept
  • 1 potje Aïoli zie recept
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de salsa roja
  • 3 rode chilpeper naar smaak
  • 2 pruimtomaten rijpe
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel appelciderazijn
Voor het vlees
  • 600 gr varkensvlees uit de schouder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 handvol koriander
Voor erbij
  • 600 gr koolsla zie recept
  • 1 potje Aïoli zie recept
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Snij de tomaten in stukken, snij ook de ui in stukken en druk de knoflook plat. Leg alles samen met de chilipepers in een ovenschaal en overgiet met olijfolie. Rooster gedurende 20 min ongeveer tot alles zacht is.
  3. Laat kort afkoelen zodat je de chilipeper kan pellen en ook de tomaten. Doe dan tomaten, chilipeper, ui, uitgeknepen lookteentje en appelciderazijn in de Thermomix of blender en mix tot je een homogene massa krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. Laat afkoelen. Leg het vlees in een kom of doe in een plastiek zakjes en meng met de saus. Laat 1 nacht of minstens 1 uur marineren.
  5. Haal het vlees uit de marinade en wrijf het teveel er af. Bak het vlees in een pan of 10 minuten in een oven van 220°. Warm ondertussen de rest van de saus in een kommetje en laat kort koken.
  6. Snij het vlees in reepjes en serveer met de salsa roja. Dien op in een rodekool blad en geef er koolsalade en zelfgemaakte aïoli bij.
Deel dit Recept