Dit recept is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus. Belangrijk volgens Jeroen, is dat je je vlees laat marineren, zodat het veel smaak krijgt. Hij geeft er rijst bij, maar ik kies hier voor Quinoa.

Een belangrijk ingrediënt in goulash, die oorspronkelijk Hongaars is, is de paprika. Die kan je echt niet weglaten en gebruik bij voorkeur eens gerookte paprika. Begin met een klein beetje, want zowel de geur als de smaak van de gerookte variant is nogal overheersend en je moet er even aan wennen. Gerookte paprika vind je in Delhaize en bij bv. Dille & Kamille.

Ook deze schotel wordt alleen maar lekkerder als je hem een nachtje laat rusten, alvorens hem op te eten.

goulash

Gyros van kalkoen met quinoasalade
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kalkoen
  • 1 kg kalkoenstoofvlees of kalkoenfilets - in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel gerookt paprika poeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1/2 koffielepel komijn
Voor de saus
  • 2 rode uien in schijfjes
  • 4 rode paprika's in lange reepjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 teentjes look
  • 400 ml gevogelte fond
Voor de quinoa
  • 200 gr quinoa
  • 2 wortelen in blokjes gesneden
  • 1 blikje mais
  • 200 gr doperwtjes diepvries
  • 2 sjalotten
  • sla
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kalkoen
  • 1 kg kalkoenstoofvlees of kalkoenfilets - in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel gerookt paprika poeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1/2 koffielepel komijn
Voor de saus
  • 2 rode uien in schijfjes
  • 4 rode paprika's in lange reepjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 teentjes look
  • 400 ml gevogelte fond
Voor de quinoa
  • 200 gr quinoa
  • 2 wortelen in blokjes gesneden
  • 1 blikje mais
  • 200 gr doperwtjes diepvries
  • 2 sjalotten
  • sla
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
de goulash
  1. Voeg alle ingrediënten voor de kalkoen samen en meng de kalkoenblokjes in een grote mengkom. Zet minstens 30 minuten (of de ganse nacht) opzij om te marineren.
  2. Verhit een zware pan op het vuur en voeg een lepeltje kokosolie toe. Bak in deze pan de kalkoenblokjes + de marinade (eventueel in 2 delen) tot ze rondom mooi bruin zijn. Haal ze dan uit de pan en zet even opzij.
  3. Bak in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en de teentjes look, eventueel voeg je nog een lepeltje vetstof toe. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en laat meebakken.
  4. Voeg de paprika's toe en laat ze een paar minuten meebakken, alvorens de fond en de kalkoen toe te voegen. Laat ongeveer 40 minuutjes zachtjes pruttelen. Als je saus wat te dun is, haal dan de laatst 5 tot 10 minuten het deksel van de pan. Kruid met peper en zout
de quinoa
  1. Spoel de quinoa goed onder koud stromend water. Kook hem in kokend gezouten water gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten. Giet af en spoel met koud water. Doe in een mengkom
  2. Bak de fijngesnipperde sjalot en de worteltjes kort in een beetje kokosolie. Kruid met peper en zout. Voeg toe aan de quinoa.
  3. Kook de doperwtjes in gezouten kokend water tot ze gaar zijn. Giet ze af en voeg eveneens toe aan de quinoa.
  4. Giet de mais in een vergiet en spoel goed. Ook hij mag de rest vervoegen bij de quinoa. Meng alles goed en kruid met peper en zout.
  5. Als je de quinoa warm wil. Dan kan je hem kort bakken in een grote en diepe pan. Maar koud is hij even lekker!
  6. Serveer de goulash met de quinoa en een frisse groene salade
Deel dit Recept