Een absolute kinderfavoriet: deze gebraden kip met geroosterde worteltjes. Makkelijk om te maken en om duimen en vingers bij af te likken. Bovendien doet de oven het meeste werk, waardoor jij kan genieten van een half uurtje vrije tijd.

Gemaakt met heerlijke boter en frisse dragon, zo hoort kip klaargemaakt! Kies bij voorkeur voor bio hoeve boter van koeien die voornamelijk gras gekregen hebben. Waarom? Boter is uiteraard een verzadigd vet, maar het is al lang geweten dat verzadigde vetten ongezond zouden zijn een fabeltje is. Wel moet je opletten om je omega 3/6 balans in evenwicht te houden. Koeien die voornamelijk gras eten, hebben in hun melk en in hun vlees trouwens veel meer omega 3 zitten dan koeien die met graan gevoerd werden. De meeste mensen hebben een tekort aan omega 3 en een teveel aan omega 6. Vandaar dat je best voor grasgevoerd vlees, boter en zuivel kiest.

Als je wil kan je bij dit gerecht ook ovengebakken krielaardappeltjes serveren. Dat zijn natuurlijk meer koolhydraten. Kies liever voor een fris groen slaatje en je zal zien dat dit gerecht makkelijk te verteren is, terwijl het je toch een verzadigd gevoel geeft. Kinderen hebben nood aan iets meer koolhydraten, dus voor hen zullen de aardappeltjes welkom zijn.

Tips:

Kies voor kippendijen - met vel en been - dat zorgt voor extra smaak ten opzichte van een borstfilet

Gezond want:

Boter is zeker geen ongezonde vetstof. Bovendien smaakt er niets beter dan mooi bruin gebakken boter bij een lekker stukje kip

kip-met-dragon-en-worteltjes

Heerlijk dragon kip met geroosterde worteltjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
de kip met dragonboter
  • 4 kippendijen biologisch
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 bakje dragon verse
  • 2 teentjes look
de worteltjes
  • 2 bundels jonge wortelen
  • 1 citroen sap en zeste
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 100 ml kalfsfond
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
de kip met dragonboter
  • 4 kippendijen biologisch
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 bakje dragon verse
  • 2 teentjes look
de worteltjes
  • 2 bundels jonge wortelen
  • 1 citroen sap en zeste
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 100 ml kalfsfond
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200°C
  2. Haal de dragon van de harde takjes en snij de blaadjes grof. Meng met de zachte boter, met fijngesneden look en peper en zout. Smeer hiermee de dijen goed in. Leg ze in een ovenschaal en schuif gedurende 30 minuten in de oven. Lepel regelmatig de saus over de kip
  3. Borstel de worteltjes proper en hou een beetje van het groen over. Snij overlangs in 2 en leg ze in een ovenschaal. Meng de olijfolie met de tijm en het citroensap en giet over de wortelen. Voeg ook de fond toe en kruid met peper en zout. Leg een bakpapier over de wortelen en steek ze bij de kip in de oven. Ongeveer 15 tot 20 minuten.
  4. Serveer de dijen met de worteltjes en geef er wat dragonboter bij in een potje.
Deel dit Recept